Üsküdar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Ergoterapi İçinde Hayatın Ritimlerini Öğrenmek” Projesi 1 yılın ardından tamamlandı.
Haydi Tut Elimi Derneği ve Üsküdar Üniversitesi ortaklığında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleşen projede ergenlik dönemindeki gençlerin kimlik ve kişilik gelişimlerini desteklemek; bilişsel, duygusal ve sosyal yönden hayata karşı hazır olmalarını, toplum içinde sorumluluklarını öğrenmelerini ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amaçlandı.
Projenin kapanış etkinliği Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programla tamamlandı.
Üsküdar İlçe milli eğitim ve işbirliği yapılan okul müdürlerinin de katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Haydi Tut Elimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ergoterapinin önemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Eğitimin doğanın hız ve ritmine uygun olması gerektiğini bunun anahtarının da sabır olduğunun altını çizen Tarhan, proje kapsamında çocuklara biyolojik saatlerini en verimli nasıl kullanabileceklerini öğrettiklerini söyledi.
Akademik hayat kadar sosyal ve hayat başarısının da önemli olduğunu kaydeden Tarhan, sosyal sorumluluğu olan kişilerin önce kendini tanıması gerektiğini dile getirdi. Proje kapsamında bunu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tarhan, bu ve benzeri projelerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
“Ergoterapi” yöntemiyle gençlerin sorunlarını çözmeleri, üstlendikleri sorumluluk içerisinde hayata hazırlanmaları ve sorumluluklarını öğrenmeleri hedeflendi. Bireyleri rehabilite eden ve mesleki beceriler kazandıran bu eğitim modeli ile bilim, sanat, değerler ve eğlenceye yönelik çeşitli aktiviteler hayata geçirildi ve kazanımlar elde edildi.
Tören sonunda öğrencilere katılım belgeleri verilirken Ergoterapi Projesi ekibine de plaketleri takdim edildi.
Programda projenin başlangıç, işleyiş ve gelişimi öğrenciler tarafından canlandırılırken bir öğrencinin canlı müzik performansı ayakta alkışlandı. Proje kapsamında çocukların ürettikleri eserler de sergilendi.
Okunma : 3281