TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Vizyon sahibi kişiler topluma fayda sağlıyor...

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan         Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Vizyonu yüksek olan kişi şevkle çalışarak işinde ilerleyebilir, vizyonu olmayan kişi ise üretken düşünce geliştirmeyerek gününü kurtarmaya çalışır"

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, vizyon sahiplerinin işlerinde şevkle çalıştığını, vizyonu olmayanların ise günü kurtarmayı düşündüğünü söyledi.

Prof. Dr. Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liderliğin insanın kendini yönetebilmesi anlamına geldiğini belirterek, kendisini yönetemeyen insanın bir ordunun, ailenin, ekibin ve herhangi bir sınıfın lideri olamayacağını, lider olan kişilerin vizyona ve amaca sahip olduğunu anlattı.

Vizyon sahibi kişilerin işlerinde daha başarılı olduğunu ifade eden Tarhan, "Vizyon sahibi insan sadece kendini düşünmez, toplumu da düşünür. Örnek verilirse Selimiye Camisi'nin inşaatında çalışan iki işçiye caminin inşaatında çalışmalarının sebebini sormuşlar. Birinci işçi, (Güzel yevmiye veriyorlar, bu sebeple çalışıyorum) demiş. Diğer işçiyse, (Dünyanın en büyük ibadethanesini yapmak için çalışıyorum) diye cevap vermiş. Burada yapılan iş aynı ancak vizyon farklıdır" şeklinde konuştu.

"Vizyonu yüksek olan kişi şevkle çalışarak işinde ilerleyebilir, vizyonu olmayan kişi ise üretken düşünce geliştirmeyerek gününü kurtarmaya çalışır" diyen Tarhan, vizyonu olan insanların kendilerine, ailelerine, yakınlarına, kurumuna ve topluma yararı olacağını bildirdi.

-"Her toplumun bir kişiliği vardır"-

"Vizyon insan" tipinin yanı sıra toplumda "misyon ve komisyon" tipi insan örneklerinin de bulunduğuna dikkati çeken Tarhan, misyon insanının sadece verilen işi yaptığını, komisyon tipinin ise her işte çıkar düşündüğünü vurguladı.

Tarhan, insandaki sevgi duygusunun toplumun her kesiminde olumlu yansıma yaptığını belirterek, "Örgütsel psikolojide de kurumsal sadakat çalışmaları yapılmaktadır. Sistem piramidinde kuruma bağlılık anlamında, kurumu sevmek, o kurumda geleceğini hissetmek ve son olarak aldığı ücret gelmektedir. Sistem piramidi sıralamasında sevginin şirket yönetimindeki önemi vurgulanıyor" diye konuştu.

AA

 

Okunma : 5294

 

İlgili

28 Nisan 2012
"Kişisel Haberler" içerisinde
11 Haziran 2012
"Kişisel Haberler" içerisinde
27 Aralık 2016
"Psikiyatrist" içerisinde

Haberler

Foto Galeri