Prof. Dr. Nevzat Tarhan:
Her faydalı şey kötüye kullanılabilir.
ERASMUS resmi bir proje ve iyi niyet başlamış bir proje. Öğrencilerin sosyalleşmesi için, bilgi hareketliliği için oluşturulmuş bir proje. Dünyanın küreselleşmesi ve gelişmişlik açısından, dünyada bilgiye ulaşma ve sosyalleşme eşitliği açısından prensip olarak faydalı programlar.
Her faydalı şey gibi kötüye kullanılma riski vardır. Cep telefonu ya da internet üretiyorsunuz örneğin, son derece faydalı ürünler ancak, kaçakçılar da kumar oynayanlar da kullanabiliyor. Ekonomik gelişim için para ve sosyal hareketlilik nasıl gerekliyse, bilgi hareketliliği ve gençlerin küresel dünyaya uyum sağlamış için bu projeler son derece faydalı. Kötüye kullanımını engellemek için çözümler üretilebilirsiniz.
Erasmus'u kendi değerlerimizi dünyaya anlatmak için kullanabilirsiniz. Buyurgan, ataerkil bir yaklaşımla kısıtlamak, evde interneti kısıtlamak gibi bir şey. Kötü örneklere bakıp genelleme yapmak ataerkil bir duruştur. Bu çağda risk almak lazım. Risk almayan kimse ilerleyemiyor.
Erasmus'a böyle gerekçelerle engel koyarsanız kapalı toplum olursunuz. Kapalı toplumlar da tarihin çöp sepetine atılır. Bu yaklaşım Ortaçağ tarzında bir tutumdur.
HABERTÜRK
Okunma : 3269