TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Rektör Tarhan öğrencilerini kendini tanıma yolculuğuna çıkardı

SONY DSCTürkiye’de birçok alanda ilklerin öncüsü olan Üsküdar Üniversitesi, multidisipliner ve tematik anlayışın yanında öğrenci hoca ilişkisinde de birebir ilişkileri önemsiyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ayda bir kez öğrencisiyle buluşuyor. Bu ay 2’incisi gerçekleştirilen buluşmalar serisinde Tarhan, öğrencilerini kendini tanıma yolculuğuna çıkardı, onlara kendini tanımanın önemini ve vicdani zekayı anlattı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Türkiye’de yapılmayanı yaparak ayda bir kez öğrencileriyle bir araya geliyor. Tarhan ve beraberindeki öğretim üyeleri, öğrencilerden gelen istek, ihtiyaç ve beklentilerini bire bir dinliyor, çözüm üretiyor. Sokratik sorgulama anlayışından yola çıkan, Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda 2’inci kez öğrencileriyle buluşan Rektör Tarhan, yaşamda kendini tanımanın önemini öğrencilerine anlattı.1

Konuşmasında hayat başarısı için kişinin öncelikle kendini tanıması, nerede olduğunu iyi analiz edip, hedef piramidini de ona göre oluşturması gerektiğine dikkat çeken Tarhan, psikolojide son yıllara kadar kendini tanıma yaklaşımında uzak durularak bu anlayışın hep ihmal edildiğini söyledi.

Bu anlayıştan yola çıkan kişilerin de mecburen kendini düzeltmek yerine hep başkalarını düzeltmeyle zamanını geçirdiğini vurgulayan Rektör Tarhan, özellikle 1990 sonrasında bu akışımın değiştiğini kaydetti. Psikolojide kendini tanımanın öneminin ortaya çıkmasıyla bu yönde araştırmaların arttığını ifade eden Tarhan, hayatta başarıyla yol almak için kişilerin;

- Öz Bilinç

- Sosyal Bilinç

- Öz Yönetim

- İlişki Yönetimine dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.

Duygular edebiyatın değil bilimin de konusu Kişinin beyninin duygularla ilgili alanlarını geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Tarhan, kişinin kendini tanımasında mantıksal ve duygusal zekânın önemli olduğunu hatırlattı. Duyguların artık şair ve edebiyatçıların değil bilimin de konusu olduğunu ifade eden Tarhan, konuşmasında vicdani zekânın da önemini vurguladı. İnsanın mutluluğu hedeflerse mutluluğu kaçırdığını ancak bir amaç için hareket ettiğinde mutluluğun kendiliğinden geldiğini belirten Tarhan, mutluluğun bu şekilde daha da kalıcı olacağını söyledi.

Haber: Şaban Özdemir

Fotoğraflar: Ersan Şener-Yüksel Ayan

Okunma : 4796

 

İlgili

17 Ağustos 2012
"Kişisel Haberler" içerisinde
23 Aralık 2016
"Kişisel Haberler" içerisinde
21 Haziran 2021
"Psikiyatrist" içerisinde

Haberler

Foto Galeri