TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Z Kuşağına Bilgelik Değerlerini Öğretecek Proje Başlıyor…

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığını yaptığı Sosyal İnovasyon Projeleri Çalışma grubunun ilk projesinin hazırlıkları başladı. “Z+ kuşağı Üniversitede” projesi ile kişilere bilgelik değerlerinin öğretilmesi hedefleniyor.


Z Kuşağına Bilgelik Değerlerini Öğretecek Proje Başlıyor…

“Z+ kuşağı Üniversitede” adıyla başlanılan projenin ikinci toplantısı Prof. Dr. Nevzat Tarhan öncülüğünde, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal, Proje Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş, Proje Danışmanı Dr. Nebiye Yaşar ve GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Cenk Şener’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Tarhan: “Çocuklara birlikte yaşama bilincini öğretmeliyiz”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıklı çocuklar yetiştirmek için sağlıklı ve güven dolu bir aile ortamına ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve “Z kuşağından sonra önlem alınmazsa kayıp bir sıfır kuşağının gelme tehlikesi var. Çocuklara bilgelik değerlerinin öğretilmesi gerekiyor. Kayıp bir nesil istenmiyorsa mutlaka önlem alınması lazım. Gençlerde de karakter inşa eden bir eğitim sistemine gidilmesi gerekiyor. İnançlı ve bilge bir nesil yetişmesi için değerlerin öğretilmesi lazım. Bilgeliği eğitim olarak çocuklarımıza öğretmezsek teknolojiyle rekabet edemeyeceğiz. Çocuklara birlikte yaşama bilincini öğretmeliyiz. Bu bilinci öğretmezsek benmerkezci, kendi çıkarına odaklı bir nesil gelme ihtimali var. O nedenle eğitim sistemimizin yeniden inşası, ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi ve sosyal projeler yapılması gerekiyor” İfadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Ünal: “Yeni gençliği anlamak gerekiyor”

Projenin bilincini ve bakış açısının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal; “Ülkemizde genç kuşaklar X,Y ve Z gibi bir takım adlandırmalarla sınıflandırılsa da her bireyin kendine özgü bir değerler sistemi vardır. Değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılması önceden yakın çevreyle sınırlıyken şimdilerde teknoloji ile iç içe büyüyen yeni gençlik değerler sistemini hem çevrim içi hem de gerçek yaşamdan etkileşim kurarak oluşturuyor. Böylece mozaik yapıdaki değerler sistemine sahip yeni gençliği anlamak gerekiyor. Bu bakış açısıyla yola çıkarak Z kuşağının ve onların iletişimde olduğu aileler ve eğitimcilerle değerler sisteminin ölçülmesine, eksikliklere yönelik çalışmaların yapılması büyük önem taşıyor. Projeyi bu bilinç ve bakış açısıyla önemli buluyorum.” Dedi.

Modern dünyanın en büyük handikabı değerler yitimi!

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş proje ile birlikte yeni kuşak gençlerle aynı dilden konuşmayı amaçladıklarını belirtti. Gümüş; “Modern dünyanın en büyük handikaplarından biri değerler yitimidir. Yeni nesil ciddi iletişim sorunları yaşamakta. Aileler ve eğitmenler çoğu zaman kendilerini çaresiz hissetmekte. Z+ Kuşağı Üniversitede projesi ile ortak bir dil oluşturmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Proje Z kuşağının geleceği için önem arz ediyor”

Dr. Nebiye Yaşar; “21. Yüzyılın yönetici çalışan ve üreten kesimini oluşturacak imar ve inşasında önemli bir yer tutacak olan Z kuşağı olan günümüzün çocuk ve gençlerini gelecekte nasıl görmek isteriz sorusunun en güzel cevabı bu projede yer alacaktır. Z kuşağı, hoşgörüyle yaklaşıldığında, bulunduğu ortamlara artı değer katabilir, iş hayatının ve toplumun dinamiklerini olumlu yönde değiştirebilir. Özellikle eğitimcilerin ve yöneticilerin, diğer kişilerle bu kuşağın uyumlu çalışması yönünde stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Bu gelişme Z kuşağı bireylerinin gelecek hayatındaki yükselişi için önem arz ediyor. Diğer kuşaklar ile yeni kuşak arasındaki dengenin sağlanması, ortak değerlerde buluşmak hedeflendi. Bu bağlamda; proje toplumumuz için büyük önem arz etmektedir.” Dedi.

Cenk Şener: “Gençlik araştırmaları büyük bir öneme sahip”

GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Cenk Şener, GENAR olarak projeye destek vermekten memnuniyetini dile getirdi ve “Gençlik araştırmaları büyük bir öneme sahip. Yapılacak olan araştırmalarda, ailelerin teknolojik gelişmişliği ve iyi oluş boyutunun ölçümlerde yer alması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Okunma : 4031

ÜHA

 

İlgili

Haberler

Foto Galeri