Türkiye’nin içe kanayan yarası çocuk istismarının önüne geçmek amacıyla yola çıkan Haydi Tut Elimi Derneği, Ramazanda da yetim, kimsesiz ve sevgiye muhtaç çocukların yanında.
Dernek, hayırsever işadamlarının da desteğiyle çocukları İstanbul’un farklı mekânlarında bir araya getiriyor.
Ramazan ayı boyunca bugüne kadar Beyazıt ardından da Beykoz Huşa Tepesi’nde iftar yapan çocuklar şimdi de Eyüp Piyerloti’de buluştu. Kız çocuklarına yönelik gerçekleştirilen programda kimsesiz çocuklar Ramazan’ın manevi lezzetini Eyüp’te tattı.
Yemeklerini samimi, sevgi dolu bir ortamda yiyen çocuklar şarkılar söyledi, şiirler okudu. Birbirleriyle kaynaşan, sohbet eden çocuklar tarihi Osmanlı kıyafetlerini de giyerek fotoğraflar çektirdi.
İstanbul Vali yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ve daha birçok önemli ismin katıldığı programa Dernek Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katıldı.
Bu gibi organizasyonların sevgiye aç, muhabbete muhtaç çocuklara güven verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, benzer etkinleri artırmak gerektiğini söyledi. İnsanların hayatları boyunca çok zorlu süreçlerden geçebildiğini ifade eden Tarhan, insanın en büyük düşmanın ümitsizlik olduğunu da kaydetti. Hayattaki zorlukların ancak mücadeleyle aşılabileceğinin altını çizen Tarhan, hayatın mükâfatı sabredenlere verdiğini söyledi.
Yaptığı konuşmada Tarhan;
“Türkiye’deki çocuk istismarını durdurmak, cinsel istismara ve şiddete maruz kalmış çocukları korumak, toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve mağdur çocukları hayata yeniden hazırlamak ve topluma yararlı bireyler haline getirebilmek amacıyla yola çıktık. Türk toplumunun çocuk istismarı konusunda daha yüksek bilince sahip olmaya ihtiyacı var. Dünyanın kanayan bu yarasına duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacı taşıyoruz dernek olarak. Bu yolda herkes bize destek olmalı.” Dedi.
Oldukça neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen yemeğin ardından çocuklar Feshane’yi de gezdi. Çocuklar unutamayacakları gönüllerince bir gece daha yaşadı…
Haber-Fotoğraf:
Şaban Özdemir (NPGRUP)
Okunma : 4801