Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan toplumda sıkça görülen Yaygın Anksiyete Bozukluğuna ve tedavisine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Modern çağın popüler hastalığı olarak kabul edilen Yaygın Anksiyete Bozukluğu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan kişinin sürekli kendisini kaygılı ve kötü bir şey olacakmış gibi his içinde olduğunu söyledi.
Yaygın Anksiyete Bozukluğu olan kişilerin yaşadığı zorlu durumları aktaran Prof. Dr. Nevzat Tarhan şu ifadeleri kullandı: “Anksiyete hastaları gürültüye, sese karşı çok duyarlıdır. Kapı çalmasına, yüksek televizyon sesine bile ani tepki verirler. Kalplerinde ritim bozuklukları vardır. Sürekli çarpıntı hissederler ve titrerler. Beyinleri devamlı savunma halinde çalışır ve stres hormonu salgılar.
KANSER OLMA RİSKLERİ VAR
Yaygın Anksiyete Bozukluğunda hastalar tedavi olmazsa kanser olma oranlarının çok yüksek olduğunu belirten Tarhan, hastalığın tedavisi hakkında şu bilgileri verdi: “Bir hasta beynini yönetemiyorsa bu aşamada ilaç tedavisine başlanır ancak ilaç çoğu zaman yetersiz kalıyor. Bu hastalara üçlü tedavi yöntemi uyguluyoruz. İlaç, Psikoterapi ve manyetik uyarım tedavisi. Bu üçlü tedavi yöntemi hastaya uygulandığı zaman 6 ay içerisinde hastalığın derecesi 100 şiddetinden 30-40 şiddetine kadar düşebiliyor.
Okunma : 2740