Üsküdar Üniversitesi ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) arasında iş birliği protokol imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin, BOSİAD Koordinatörü Güzin Özdemir, BOSİAD Basın Danışmanı Elif Sezgin, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk katıldı.
Üsküdar Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen iş birliği protokol imza töreninde AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörü Halime Usta Yoğun, Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar ve Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aylin Tutgun Ünal da hazır bulundu.
Prof. Dr. Tarhan: “Bilimin metodolojisinden faydalanmak çok önemli”
Üsküdar Üniversitesi ve BOSİAD İşbirliği ile çalışma kapsamında akademik içeriği olan, bilimsel araştırma projeleri geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Projenin fikir ayağını sağlayacak olan bir üniversite var. Topluma ulaşabilecek STK ayağını BOSİAD oluşturuyor, bu işbirliğini yarara dönüştürerek sosyal bilimler alanında nitelikli TÜBİTAK, AB projeleri ortaya koymalıyız. Tarihimizdeki en büyük devlet Osmanlı Devleti. Osmanlı’nın ilk başkenti ise Bursa. O yüzden bu çalışmalara Bursa’dan başlamak çok güzel olacaktır. Bu konu uzun yıllardır kafa yorduğumuz bir konu. Gençlerin bu durumu artık küresel ve bunun çözümü de bizim coğrafyamızdan çıkacak. Bunun için bilimin metodolojisinden faydalanmamız çok önemli. Bu çağda bir iş yapacaksak bilimsel sağlamlıkla yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde her iş hamaset olarak gelip geçiyor. Bilime dayandırdığımız her çalışma küresel etki yapar” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Tarhan: “Demokrasi metodolojisi insanlığın keşfidir”
Demokrasi kültürünün aileden başladığına dikkat çeken Tarhan, “Demokrasi kültürü aileden başlıyor. Demokrasi kültürünü gençlere öğretebilirsek problem çözmek çok kolaylaşır. Bir ailede demokrasi, özgürlükçülük, eleştirilebilirlik ve katılımcılık varsa o ailede problemler çözülür. Demokrasi metodolojisi insanlığın keşfidir. Bu çağda barışçıl yöntemler geliştirebilmek için, rekabetin barışçıl olabilmesi için bu gereklidir. Kendi coğrafyamızdan başlayarak bu konuda gençlere örnek olmalıyız” şeklinde konuştu.
Rasim Çağan: “Amacımız hem üyelerimize hem de ülkemize fayda sağlamak”
BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, her sivil toplum kuruluşunun sosyal sorumluluk davranışı içinde olması gerektiğini vurgulayarak “Her sivil toplum kuruluşu bir sosyal sorumluluk davranışı içinde olmalı ama aynı zamanda bunun üyelere de faydasının olması lazım. Mesela yürüttüğümüz projelerden Meslek Liseleri ile ilgili olan kısımda Türkiye’nin eksiği olan yetenek eksikliğini tersine çevirmek amacıyla bakıyoruz. Bizim amacımız hem üyelerimize hem de ülkemize fayda sağlayan bir dernek olmak” dedi.
Elif Sezgin: “X ve Y Kuşağı, Z Kuşağı’nı anlamadan birlikte yol alabilmek mümkün olmayacaktır”
BOSİAD Z Planı hakkında bilgi veren BOSİAD Basın Danışmanı Elif Sezgin ise “Liderlik yaşlanıyor ve beceri boşluğu büyümeye devam ediyor. ‘Yetenek Ekonomisi’nde başarılı olan kuruluşlar, insan merkezli ve geleceğe odaklı olacaktır. Biz de BOSİAD olarak işverenlerin Z kuşağını anlamasını, işletmelere yeni nesil yetenek katılımını artırmayı, onları elde tutmayı, kucaklamayı, yeni nesil liderler ve yöneticileri çok kuşaklı işyerlerindeki rollerini anlamaları ve benimsemeleri için eğitirken, kuruluşlarımızın da geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmayı dolasıyla cirolarını da artırmayı hedefliyoruz. Biz de Sayın Prof. Dr. Nevzat Tarhan gibi ‘Doğru bir politika üretemezsek Z kuşağı kayıp kuşak olacak’ diye düşünüyoruz. İş dünyasını yöneten X ve Y Kuşağı, Z Kuşağı’nı anlamadan, beklentilerini doğru belirlemeden ve dahası bugüne kadar ülke kalkınması için yapılanlar bu kuşağa iyi anlatılmadan birlikte yol alabilmek mümkün olmayacaktır. Bu amaçla Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın akademik danışmanlığında ve siz akademisyenlerimizin desteğiyle doğru politikaları üretebilmek, kuşak farkını anlayıp, karşılıklı anlayış geliştirip, ortak bir yol haritasıyla geleceğe birlikte hazırlanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Projede Prof.Dr.Nevzat Tarhan akademik danışman olarak yer alırken; Doç.Dr. Doç.Dr.Emel Sarı Gökten ve Dr.Aylin Tutgun Ünal akademik çalışmaların içerisinde yer alacak.
Okunma : 2187
ÜHA