TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi”

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi”

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Üsküdar Üniversitesi akademisyenlerine TÜSEB’in kuruluşu, insan kaynakları yapılanması ve proje destek programları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi” 2

“TÜSEB sağlıkçılara motivasyon verecek”

Üsküdar Üniversitesi Senato toplantı odasında gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TÜSEB’in varlığının sağlık projelerinde ve yapılacak araştırmalarda yeni bir heyecan oluşturacağını belirtti.
Tarhan şunları söyledi: “Sağlık bilimleri konusundaki araştırmalar TÜBİTAK içinde harcanıp gidiyor. Ülkemizde ilaç, enzim ve nörobilim alanlarında projeler var. Ancak TÜBİTAK’ta mühendisler bunları anlayamıyor, sağlıkçılar azınlıkta kalıyor.
Sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi. Kötü niyet yok ama sağlık alanında bizim gelişmemizi engelledi. TÜBİTAK sadece mühendislik kurumunda işliyordu.
TÜSEB ile birlikte daha değişik yapılanma şeklinde yol alacağız. Sağlık alanında yapılan çalışma ve projelerde yeni bir heyecan oluşturacağını, sağlıkçılara motivasyon vereceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
İnşallah bu uygulama alanında da ortaya çıkar.”

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi” 3

Sağlığın TÜBİTAK’ıyız

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz da “Türkiye’de uluslararası rekabete uygun bilimsel araştırma yapacaksak ekosistemin abc’sini yeniden yapılandırmamız gerekmektedir” dedi.
Kuruluş amacımızı soranlara sağlığın TÜBİTAK’ıyız diyen Yılmaz, “devletimiz TÜSEB’i sağlık araştırmalarını, sağlık argesini fonlayıcı kuruluş olarak kurdu.
Sağlık alanında çalışmalar üzerinde strateji değişikliğine gidildi, sağlığa bambaşka bir sayfa açmak için yola koyulduk” şeklinde konuştu.
Devletin sağlık alanındaki araştırmaları stratejik olarak gördüğüne dikkat çeken Yılmaz “görmesi de gerekiyordu. Geç kalınmış bir proje ama nerden başlanırsa kâr.
Devleti yönetenler bu kadar sağlık harcamalarıyla hastanenin sarf malzemeleri, malzemelerin tedariklerinin yurtdışından yapıldığını, ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe bugün bir inisiyatif alıp başlarsak 10-15 yıl sonunda bir şey karşımıza gelebilir ama bugün başlamazsak 20 yıl sonra devletimizin bütçesinin çok büyük bir kısmını uluslararası ilaç şirketlerine, sigorta şirketlerine teslim etmek zorunda kalacağımızı gördü. Bugün başlayınca ne zaman bir ürün çıkacak bilmiyoruz.
Ama 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı arasında, Türk bilim diasporası için harikulade işler çıkartan insanların olduğunu biliyoruz.
İnşallah bunu görmeye de bizim ömrümüz vefa eder” dedi.

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi” 4

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Sarp tarafından katılımlarından dolayı Yılmaz’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Akademisyenlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

“Türkiye’de sağlıkla ilgili araştırmalar hep ihmal edildi” 5 

Okunma : 4565

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri