George Orwell’in sevilen kitabı Hayvan Çiftliği okuma rehberliğinde özgün bir çalışma olarak yayımlandı. Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. Nevzat Tarhan psikoloji, Cemâlnur Sargut tasavvuf, Prof. Dr. Sinan Canan nörobilim ve Gazeteci Kemal Öztürk ise siyasal iletişim penceresinden hayvan çiftliğini analiz ediyor, değerlendirmelerde bulunuyor.
Üsküdar Üniversitesi, bugün anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı Nefes Yayınevi, Tuti Kitap ve Genç Tuti markalarının kurucusu yazar Hasan Kerim Güç ziyaret etti.
Tuti Kitap’tan geçtiğimiz haftalarda okuyucusuyla buluşan ‘Hayvan Çiftliği ve Okuma Rehberi’ kitabı okurların ilgisini çekiyor.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Canan ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Öğr. Gör. Kemal Öztürk’ün rehberliğinde çıkan kitap okurların beğenisini topluyor.
Tuti Kitap tarafından yayıma hazırlanmasında önemli gayretler yürüten yayınevi kurucusu, yazar Hasan Kerim Güç yazarları arasında olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı makamında ziyaret etti.
Güç, Tarhan’a yazarları arasında bulunduğu kitabından hediye etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kitap hakkında; “Hayvan Çiftliği, çocukların aklını işleten ve manaya yönlendiren, hiçbir şeyin bizim düşündüğümüz gibi olmadığını gösteren bir kitap. O yüzden mutlaka okunması gereken eserlerdendir.” dedi.
Cemalnur Sargut ise; “Hayvan Çiftliği, Orwell’in geleceğe dair yol işaretlerindendir. Bu işaretler geçmişte aynen yaşanmış olduğu için çarpıcıdır. Kendi devrinde yaşadığı, benim devrimde yaşadığım ve torunumun da kendi devrinde yaşayacağı bir şeyi anlattığı için daha çok kopya satar ve satmalı da!” ifadelerine yer verdi.
Prof. Dr. Sinan Canan’nın görüşleri ise şu şekilde; “Bana göre mesajları bir hikâye üzerinden vermek her zaman daha etkileyicidir. Çünkü hikâyeler her zaman daha çok ilgi çeker ve daha çok tutulur. Orwell, bu hikâyeyi Stalin’in ismini vererek anlatsaydı bu kadar etkili olmayabilirdi.” dedi.
Kemal Öztürk kitap hakkında çarpıcı bir detaya dikkat çekti. Öztürk; “Hayvan Çiftliği, yıllardır popülerliğini koruyan ve hâlâ çok satanlarda yer alan kitaplardandır. Elinizdeki bu çeviriyi diğerlerinden ayıran ise bir “okuma rehberi” yle birlikte yayımlanmasıdır. Bu rehberde kitabın özetini, önemli kavramları, romandaki karakterleri ve romanla ilgili tartışma sorularını bulacaksınız.”
Üsküdar Üniversitesi hocalarıyla yapılan mülakatlardan hazırlanan yazıların okunacağı kitapta, Nevzat Tarhan psikoloji, Cemâlnur Sargut tasavvuf, Sinan Canan nörobilim, Kemal Öztürk ise siyasal iletişim penceresinden analiz ve değerlendirmeler yaptı.
Hayvan Çiftliği, yıllardır popülerliğini koruyan ve hâlâ çok satanlarda yer alan kitaplardan biri. Bu çeviriyi diğerlerinden ayıran ise bir “okuma rehberiyle” birlikte yayımlanması oldu. Rehberliğiyle kitaba destek olan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkür eden Hasan Kerim Güç, kitap takdimi ve hatıra fotoğrafıyla ziyareti sonlandırdı.
Okunma : 2076
ÜHA