TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Tarhan: "Otizm ile mücadelede ailenin liderliği önemli!"

Tarhan:

3. Ulusal Otizm Günleri Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi…

Üsküdar Üniversitesi geleneksel hale getirdiği 3. Ulusal Otizm Günleri’ne ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi, Otizm Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen programda otizm konusuna dikkat çekilerek, otizmli bireylere ve ailelerine destek olundu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit ve Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin programın açılış konuşmasını yaptı.

Üsküdar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan açılış konuşmasında şunları söyledi;

“Otizm günlerinde bilimsel bilgilerle hasta ve hasta yakınları için hayatı daha da nasıl kolaylaştıracağımızı konuşacağız. Bilindiği üzere, bu hastalığın bir diğer kurbanları da aileler. Ailelerin en çok yaşadığı zorluk, otistik ve engelli çocuklarla ilgili liderliklerini ele alamıyorlar. Liderlik yapamadıkları için otistik çocukları yönetemiyorlar. Aile içerisindeki liderlik kavramı anne ve baba olacak şekilde ikiye ayrılıyorken, duygusal liderlik annede olmalıdır. Otizmli evlatlarımız her gün anneleri ile daha çok vakit geçirdikleri için ebeveynler bu durumu iyi yönetebilmelidir.” 

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Üsküdar Üniversitesi olarak G20 Zirvesine davet edildik. Burada beyin hastalıkları ve araştırmaları üzerine konuşuldu. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kök hücre ve Nano teknoloji sayesinde daha kapsamlı çalışmalar yapılarak otizm hastalığı tedavi edilebilir hale gelecek.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, otizmli çocuklar için 35 hizmet noktası açtıklarını vurgulayarak şunları söyledi;

“Fatih ve Kadıköy ilçelerimizde otizm merkezlerini faaliyete geçirdik. Farklı yaş gruplarından oluşan otizmli bireylere eğitimler veriyoruz. Ayrıca ailelere rehberlik hizmeti sunuyoruz. Akademik dünyanın bilgi ve birikimlerinden faydalanacağımız bu organizasyondan çıkacak sonuçların engelli kardeşlerimiz için faydalı olacağı görüşündeyim.” dedi.  

Otizm farkındalığına dikkat çekildi

3. Ulusal Otizm Günlerinde Prof. Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak “Neuroscientist ve Otizm”, Avukat Işıl Bağatur “yasal haklar”, konuşma terapisti Christina LaBorde Altuğ “OSB ‘li Bireyler Konuşma ve İletişim Bozuklukları”, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi öğretim görevlisi Shahram Mohseni ise “Otizmde Ergoterapi’nin İnterdisipliner ve Fonksiyonel Tedavisi” başlıklı sunumları yaptı. Otizm hastası Beyazıt Yakar, bağlaması ile türkü söyleyerek kısa bir konser verdi.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emirnebi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, 3. Ulusal Otizm Günleri, bu yıl Nadir Güllü Sosyal Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın da destekleri oldu.

Otizm Federasyonu tarafından da 2 Nisan 2016 Cumartesi akşamı gerçekleşen konserden elde edilen gelir ise otizmli çocuklar için yapılması planlanan okulun giderleri için kullanılacak.

Okunma : 5386

 

İlgili

04 Ekim 2019
"Psikiyatrist" içerisinde
09 Temmuz 2020
"Kişisel Haberler" içerisinde
12 Mart 2020
"Kişisel Haberler" içerisinde

Haberler

Foto Galeri