TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Prof. Dr. Tarhan: Rüyalarla amel etme FETÖ'nün sık kullandığı bir yöntem

Prof. Dr. Tarhan: Rüyalarla amel etme FETÖ'nün sık kullandığı bir yöntemÜsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Tarhan, rüyalarla amel etmenin FETÖ'nün sık kullandığı bir yöntem olduğunu söyledi.Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin tutuklu bulundukları cezaevinde birbirlerine gönderdikleri belirlenen not kağıtlarında ve cezaevlerine iletilen mektuplarda anlatılan rüyalarla, FETÖ mensuplarının morallerinin yüksek tutulmaya çalışılmasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Rüyanın motivasyon tekniği olarak kullanılmasının sık rastlanılan bir durum olduğunu belirten Tarhan, genellikle soyut idealleri olan kişilerin bir gerekçe aradıklarını, bu gerekçenin bazen kerametler bazen de rüyalar olduğunu anlattı.
Konjonktüre uygun rüyaları kullanmanın FETÖ'nün eskiden beri bağlılığı ve sadakati arttırmak için çok kolay kullandığı bir yöntem olduğunu aktaran Tarhan, "11 Kasım diye bir tarih vermişlerdi. '11 Kasım tarihinde haklılığımız ortaya çıkacak' diye gri propaganda vardı. Kaynağı belirsiz ama doğruluğu da tartışılır. Psikolojik savaştaki propaganda çeşitlerinden biri de söylentilerin ve rüyaların kullanılması yöntemdir. Bu psikolojik savaşta bir propaganda tekniğidir. Gri denilmesinin sebebi de kaynağının ve doğruluğunun belirsiz olmasıdır. Sonuçta o propagandayı çıkaranın amacına hizmet eder. Söylentiler ve rüyalarla insanları etkileme sanatı." dedi.

"Bu yöntem, özgüveni arttırmak için kullanılıyor"
Bu yöntemin özgüveni arttırmak için kullanıldığını ifade eden Tarhan, ama rüyalar gerçekleşmedikçe de güvenilirliğin düşeceğini ve takipçilerin azalacağını belirtti.
Rüyalarla amel etmenin FETÖ'nün sık kullandığı bir yöntem olduğunu ve kendi amaçlarına yönelik yorumladıklarını aktaran Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda cezaevlerinde şu gözüküyor; demek ki tutuklu olanlar hiçbir farkındalık geliştirememiş. Cezaevinde onlar sadece mahpus durumdalar. Onlar üzerinde herhangi bir farkındalık çalışması yapılmıyor. Genelde bu gibi durumlarda biz, kişiler üzerinde negatif psikoloji çalışması yapıyoruz. Negatif psikoloji yöntemiyle, hayal ve yalanlara karşı, karşı materyal üretmek gerekiyor. Örneğin; 'örgüt şu durumda', 'şunu yapıyorsunuz ama gerçekler böyle' gibi. İntihar edecek bir kimse, hemen o anı düşünür. Bir gün, bir ay, bir sene sonrasını düşünmez. Ona, bu farkındalık çalışması yapılır. 'Eğer bu yolda devam edersen, seni şu, şu, şu bekliyor' denir.

Negatif psikoloji yöntemiyle bu kişilerin gafletten uyanmalarını sağlamak gerekiyor. Gittikleri bu yolun sonuç vermediğini onlara anlatacak materyaller üretmek gerekiyor. Kendi malzemelerini kullanarak bunları üretmek gerekiyor. Dini kaynaklarda, Hazreti Peygamber'in hayatında 'rüya ile amel edilmez' diye örnekler var. Bu kişi, rüya ile amel ediyor. Yaptığının dini referans kaynağı yok. Burada muhakkak karşıt fikir üretilmesi gerekiyor. En azından arafta olan veya bilmeyen kişilerin farkındalığını arttırmak için negatif psikolojiyle ruh hallerinde hatalarının farkına varmasını sağlamak gerekebilir."

AA/İSTANBUL - ÇİĞDEM ALYANAK


Okunma : 6472

 

Haberler

Foto Galeri