TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Prof. Dr. Tarhan 11. Uluslararası Kognitif Nörobilim Kongresinde konuştu...

SONY DSCKognitif Nörobilimdeki Gelişmeler Üsküdar Üniversitesi’nde Masaya Yatırıldı.

Bu yıl 11. si düzenlenen Uluslararası Kognitif Nörobilim Kongresi 2-4 Mayıs 2014 tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kongrede psikiyatrik hastalıkların beyinsel nedenleri, insan beyninin robot beyninden farkları, film müziklerinin beyin üzerindeki etkileri, hayal kurma ve rüya görmenin beyindeki karşılıkları, otistik çocukların beyinleriyle ilgili bulgular gibi konular tartışıldı.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında tematik eğitimiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Üsküdar Üniversitesi bu yıl çok önemli bir kongreye ev sahipliği yaptı. Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren kongrede psikoloji, psikiyatri, nörobilim dallarındaki multidisipliner çalışmalar doğrultusunda elde edilen verilerin tartışıldı.

Kongrenin konuk konuşmacıları arasında University of Ottawa, Ghent University, University of Padova Üniversitesi’nin yanı sıra Türkiye’den de Üsküdar Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi’nden ünlü bilim insanları yer aldı.

SONY DSCKongrenin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Beynimizin sağlıklı çalışıp çalışmadığının anlaşılması için nörokognitif testlerin yapılması ve görüntüleme tekniklerinin uygulanması büyük önem taşıyor. Üniversitemiz Türkiye’de bu teknolojiye sahip ve davranış bilimleri alanında uzmanlaşmış tek üniversite.  Singapur'dan bizim üniversite için geldiler. Sağlık, davranış bilimleri ve mühendislik bilimlerini bir arada çalıştırdığımız multidisipliner ve tematik eğitim anlayışımızla ilgili bilgi aldılar. Bu da gösteriyor ki üniversitemiz nörolojinin ve psikiyatrinin geleceğinde söz sahibi kuruluşlardan biri olacak. Bu da gösteriyor ki üniversite olarak doğru yolda ilerliyoruz.” dedi.

Kognitif Nörobilim Kongreleri artık Üsküdar’da yapılacak.

11. Uluslararası Kognitif Nörobilim Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ ise yaptığı açılış konuşmasında ilkini 2004'de Antalya’da gerçekleştirdikleri Kognitif Nörobilim Kongresi’nin sıkı takipçilerinin de olduğuna söyledi. Tanrıdağ kongrelerin bundan sonra Üniversitenin kuruluş ve eğitim amacına uygun olan Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde devam edeceğini kaydetti.

Açılış konuşmalarından sonra Prof. Dr. Sevda Askerova ve Prof. Dr. Çiçek Aghayeva’nın piyona performansının ardından oturumlara geçildi. Oturum ilk konuşmacını University of Padova Öğretim Üyesi Carlo Semenza yaptı. Semenza, matematik bilgilerinin beyindeki transferi üzerinde çalıştığını kaydederek, Kognisyon ve beyne müdahale ilişkisine değindi. Oturumun ikinci konuşmasını ise Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yağmur Denizhan yaptı. Denizhan, “Bellek Üzerinde İnterdisipliner Görüşler” konusunda konuştu.

SONY DSCKongre öğleden sonraki oturumlarla devam etti.

Üç gün süren kongrede ayrıca kültürün sinirbilim üzerindeki etkileri, sosyal beyin, otizmde dil ve konuşma, müziğin kognitif etkileri, insan ve teknoloji, hayal kurma ve rüya görmenin beyindeki karşılıkları gibi konular ele alındı.

 

Okunma : 5672

 

İlgili

15 Mayıs 2020
"Psikiyatrist" içerisinde
30 Eylül 2022
"Kitaplar" içerisinde
23 Mayıs 2019
"Kitaplar" içerisinde

Haberler

Foto Galeri