Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik gurup, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile bir araya geldi. Tarhan, İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle sohbet etti. Topluma iyi örnek olmayan bir ilahiyatçı, din adamı, beyaz kumaştaki siyah leke gibi sırıtır diyen Tarhan, ilahiyat okumaktan çok ilahiyatı yaşayabilmek önemli ifadelerini kullandı.
Merkez Yerleşke Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Tarhan, kelam ilminin yayılması ve doğru İslamiyet’in anlatılması konularına dair önemli paylaşımlarda bulundu.
“İlm-i Kelam’ın topluma anlatılması lazım”
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, konuşmasının başında kelam ilminin önemine dikkat çekerek; “İlm-i Kelam’ın topluma anlatılması lazım. Burada en büyük görev siz ilahiyat öğrencilerine düşüyor. Doğru İslamiyet’i halka anlatmak lazım. Toplumun buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
“İlm-i Kelam yoluyla Allah, tasavvuru bu çağa uygun anlatıyor”
“Allah’a inanmak aklın gereğidir sözünü kişilere aşılamamız gerekiyor” diyen Tarhan şu sözleri söyledi: “Allah, insanları ölümle terbiye ediyor. İnanan insan ölüden korkmaz. Bu dünyada da öbür dünyada da inanan insan için korkutucu bir şey yoktur çünkü. İlm-i Kelam yoluyla da Allah, tasavvurunu bu çağa uygun anlatıyor. İlahiyatçı olarak sizlerin de Kelam ilmini halka mal etmeniz lazım.”
“İlahiyat Fakülteleri kişilere yön göstermeli”
Teknolojinin getirdiği salgınla herkesin her şeye çok çabuk ulaştığını ve ortaya bilgi kirliliğinin çıktığını dile getiren Tarhan; “İlahiyatlar arayış içinde olanlara, bilmeyenlere, öğrenmek isteyenlere yol göstermeli. Vacib’ül- Vücudu bilmeyenler var. Bunları sizin gibi öğrencilerin öncü olarak öğretmesi lazım” ifadelerini kullandı.
“Soru soran gençten korkmamak lazım”
Konuşmasının devamında günümüzde gençlerin çoğu şeyi sorguladığına değinen Tarhan; “Günümüzde artık nasıl namaz kılacağını değil, neden namaz kılacağını sorgulayan gençler var. Bu sorulara cevap vermek, soru işaretlerini gidermek hepimizin görevi. Soru soran gençten korkmamak lazım. Korkuyla elde edilen yönetimlerde ters kimlik ortaya çıkıyor.” dedi.
“Önemli olan hal diliyle örnek olmak”
Bir din adamının, ilahiyatçının dikkat etmesi gereken en önemli unsurun iyi örnek olmak olduğunu söyleyen Tarhan, “Topluma iyi örnek olmayan bir ilahiyatçı, din adamı beyaz kumaştaki siyah leke gibi sırıtır. İlahiyat okumaktan çok ilahiyatı yaşayabilmek önemli.” dedi. Tarhan sözlerinin devamında “Hafız olmak değil, hafız kalmak zor” sözünü örnek göstererek yaşamanın ve hal dilinde örnek olmanın önemini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Tarhan, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
Okunma : 4421
ÜHA