TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Hakikat fikirlerin çarpışmasıyla ortaya çıkar"

TALEBELERİ BEDİÜZZAMAN’I ANLATTI


uskudar-universitesinde-cagin-vicdani-said-nursi-konusuldu_8027Bediüzzaman Said Nursi’nin 54. ölüm yılı anısına Üsküdar Üniversitesi “Talebelerinin Gözüyle Bediüzzaman” başlıklı bir panel düzenledi. Oturum Başkanlığını İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Said Yüce’nin gerçekleştirdiği panelde, Bediüzzaman’ın öğrencileri Abdullah Yeğin, Abdülkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı konuşmacı olarak yer aldı. Panelde dinleyenler zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.


Üsküdar Üniversitesi Çağın Vicdanı Kulübü’nün organizasyonunda Bediüzzaman Said Nursi’nin anısına bir panel düzenlendi. Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler, öğrenci velileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri katıldı. Tarihi panelde Abdullah Yeğin, Abdülkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı Said Nursi’yi, son dönemlerini ve eseri Risale-i Nur’u anlattı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, şöyle konuştu: “Öncelikle Üsküdar Üniversitesi Çağın Vicdanı Kulübü öğrencilerine böyle bir organizasyonu düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Üsküdar Üniversitesi olarak bizler demokrasiyi çok önemsiyoruz. Her görüşten öğrencilerimize kucak açıyoruz. Çağın Vicdanı Bediüzzaman Kulübü’nü kurduk. Gezi kulübünün kurulmasına da imkan tanıyoruz. Çünkü biz fikirlerin çarpışmasıyla ancak hakikatin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bediüzzaman’ın eserleri bugün dünyada 50 dile çevrilmiş en çok okunan eserler arasında yer alıyor. Çünkü Bediüzzaman toplumun ihtiyaç duyduğu damarı buldu. Kendini yok ederek büyük çınarın ortaya çıkmasını sağladı. Bediüzzaman Doğu ve Batıyı çok iyi tanıyın biriydi. Aristo’nun çok örneğini kullandığını görüyoruz ve yenilikçi bir kişi olduğunu biliyoruz. İlimle hikmeti birleştirmiş bir kişiydi. Geleneğe karşı değildi, geleneğin sesi olmuş, alternatif ses geliştirmiş sorgulayıcı bir kişilikti. Bu vesileyle kendisini 54. Ölüm yılında rahmetle anıyoruz.”

Öğrencilerinden Abdullah Yeğin Said Nursi’yle 1940 yılında orta 2 inci sınıftayken tanıştığını belirterek, kendisinin öğretilerinden bahsetti ve katılımcılara şu tavsiyelerde bulundu: “Ölümden korkmayın, ilimde böyle bir zat yok. Tatbikatta da öyle.  Esas mesele iman çünkü iman olmazsa insanlar birbirlerini sevmez. Dünya saadeti olmaz, Esas mesele imanı sağlamlaştırmak. Konuşan sadece hakikattir. Zamanında işkence gördüm, eziyet gördüm. Bugün görüldü ki bana isnat edilen suçlar asılsız çıktı. Bugün müminler birbirini sevmeli. “

Mehmet Fırıncı da günümüzde manevi cihadın önemli olduğunu ifade ederek “insanlar bugün imanla kurtulabilir. Müspet hareket katiyen menfi olmamalı.” şeklinde konuştu.

Talebeleri Bediüzzamanı anlattıAbdülkadir Badıllı’da konuşmasında Said Nursi ile anılarından söz ettiği konuşmasında Risale-i Nur’u herkesin okumasını tavsiye etti. Badıllı anlatımında göz yaşlarını hakim olamazken dinleyenler de Badıllı’yı göz yaşı içinde dinledi.

Okunma : 5602

 

Haberler

Foto Galeri