Aile kurumunun güçlendirilmesi ve boşanma olaylarının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun toplantısında bir sunum yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, evlilik olgunluğuna sahip olmayan kişilerin yaptığı evliliklerde zamanla sorunlar yaşandığını söyledi. Prof.Dr. Tarhan, eşine şiddet uygulayan kişilerin çoğunun antisosyal kişilik ve benzeri bozukluklara sahip olduğunu kaydetti.
Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığında toplandı.
Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, Çocuksuz Bırakılan Babalar Babasız Çocuklar Derneği’nden İbrahim Aksoy, Boşanmış Babalar Platformu adına konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necil Beykont, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz katıldı.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yaptığı sunumda evlilik olgunluğu kavramına işaret ederek bu olgunlukta olmayan kişilerin birlikteliklerinde zaman içinde sorunların ortaya çıktığını söyledi.
Kadın ve erkeğin eşit ancak biyolojik olarak farklı olduğunun altını çizen Prof.Dr. Tarhan, bu biyolojik farklılıkların sosyal yaşamı ve buna bağlı olarak evlilikteki davranışları da etkilediğini kaydetti. Prof.Dr. Tarhan, eşine şiddet uygulayan kişilerin çoğunun kapsamlı bir taramadan geçirilmesi halinde antisosyal kişilik ve benzeri bozuklukları ve başka tıbbi sorunları olduğunun görüleceğini anlattı. Kadın ve erkek arasındaki rekabetin kabul edilebilir olduğunu ancak bunun savaşa dönüştürülmemesi gerektiğinin altını çizen Prof.Dr. Tarhan, böyle durumlarda evliliğin bu savaşa kurban gittiğini dile getirdi. Ailenin bir kişiliği ve ruhu olduğunu söyleyen Tarhan, kadın ve erkek arasındaki görev ve rol paylaşımlarının ailenin ruhunu beslediğini belirtti.
İzdivaç programları aile yapısını olumsuz etkiliyor
İzdivaç programlarının aile yapısını olumsuz etkilediğini vurgulayan Prof.Dr. Tarhan, buraya çıkan kişilerin pek çoğunun psikolojik sorunları olduğunu, RTÜK'ün bu programları daha yakından takip etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Okunma : 6273