Üsküdar Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi, yozlaşan, unutulmaya yüz tutmuş insani değerleri yeniden canlandırma adına “İnsani Değerlerin Yeniden İnşası” Çalıştayı düzenledi. Üsküdar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği çalıştayda değerler hareketinin çocuk ve genç, aile ile eğitim boyutları alanında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırıldı. Değerlerde yozlaşma olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eğitim sisteminin bilgi yüklemekten öte yetenek ve beceri odaklı olması gerektiğinin altını çizdi…
Üsküdar Üniversitesi önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle “İnsani Değerlerin Yeniden İnşası” konulu çalıştay düzenledi. Tam gün, 3 farklı oturumda gerçekleştirilen çalıştayda değerler hareketinin çocuk ve genç, aile ile eğitim boyutu her yönüyle alanında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, günümüzde insani değerlerin ciddi şekilde zedelendiğine dikkat çekerken, ortaya çıkacak sonuçlardan akademik stratejiler belirleyeceklerini söyledi.
Değerler eğitimi konusunda Üsküdar Üniversitesi ile işbirliğinin kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu bu çalıştayın bir başlangıç olacağını, 19-21 Haziran’da da çalıştayın devamı niteliğinde uluslararası bir kongre düşündüklerini belirtti.
Açılış konuşmalarında daha sonra söz alan İlahiyatçı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, konunun çok hassas olduğunu, bu konuda toplumsal uzlaşının kolay olmadığını söyledi. Değerlerin insan olmakla alakalı olduğunu vurgulayan Aydın, değerlerin bugün hayatın dışına itildiğini bu değerlerin ancak yaşamın içine dahil edildiği, uygulanabilir hale getirildiğinde onlara sahip çıkılabileceğini kaydetti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise yaptığı konuşmada, çıkan sonuca göre okullarda uygulanmak üzere 24 altın değer belirleyeceklerini ifade etti.
Oturumlar öncesi son olarak kürsüye gelen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise değerlerin kaybı noktasında ülkede yangın olduğunu, değerlerin bir ülkenin geleceği olduğuna dikkat çekti.
Toplumda insani ve ahlaki bir erozyon yaşandığına vurgu yapan Rektör Tarhan, sonuçta kötü ahlakın, çirkin neticelerinin yaşanmaya başladığını, boşanmalar ile şiddet ve suçların arttığını söyledi. Tarhan, bu sonuçları insan psikolojisinin önemli ayaklarından birisi olan değerlerin yıpranmasının neden olduğunu kaydetti.
Bilgi yükleme temelli olan eğitim sisteminin bugün yeniden yazılmasının şart olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yetenek ve beceri odaklı sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.
Dürüstlük bugün meziyet olarak algılanır oldu diyen Tarhan şunları kaydetti:
“Yaşamda iyi insan olmak varoluşun kirasıdır. Bunu ödemek gerekiyor. Bakanlığın da bu konuda daha fazla çalışma yapması gerekiyor. Bugün değerleri önemseyen, bu uğurda kafa yoran, bu durumu dert edinen insanlara ihtiyaç var.”
Okunma : 5998