TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Pandemiyle şekillenen iletişim dünyası 8. Uluslararası İletişim Günleri’nde masaya yatırılıyor

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 8’incisi bu yıl düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri’nin ana teması “Dijital Çağda Kriz İletişimi”. Pandemi döneminde ortaya çıkan sorunlar ve kriz yöntemlerinin ele alındığı, bugün ve yarın da devam edecek sempozyumda dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler 30 oturumda bir araya geliyor. Teknoloji kullanımının artmasıyla ortaya çıkan dijital obeziteden, bu dönemde önemi bir kez daha anlaşılan sağlık haberciliğine, sosyal medyada kriz iletişiminden Whatsapp gizlilik sözleşmesi krizinin kullanıcılar üzerindeki etkisi ve veri güvenliğine kadar bu dönemde çokça gündeme gelen pek çok konu uzmanlar tarafından inceleniyor. Pandemide en çok izlenen “Bir Başkadır”, “Kırmızı Oda” ve “Masumlar Apartmanı” gibi psikolojik diziler de iletişim günlerinde ele alınacak konular arasında.

Pandemiyle şekillenen iletişim dünyası 8. Uluslararası İletişim Günleri’nde masaya yatırılıyor

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri'nin 8’incisinin ana başlığı ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından birçok üniversiteden akademisyen, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış davetli konuşmacılar yer alıyor. Sempozyum 300’den fazla sunumla, farklı konulara temas ederek Covid-19 salgınıyla beraber değişen  iletişim modellerini ve bu değişime uyum sağlanmasına hizmet edecek yeni araştırmaları katılımcıların bilgi dağarcığına sunuyor. 

Pandemiyle şekillenen iletişim dünyası 8. Uluslararası İletişim Günleri’nde masaya yatırılıyor 2

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Biz iletişimcilere önemli görevler düşüyor”

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, pandemi sürecinde hayatın her boyutunda bir kriz yönetimine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Dolayısıyla da biz iletişimcilere ve iletişim camiasına çok büyük iş düşüyordu. Çünkü ne olursa olsun böyle durumlarda toplumu moral olarak sakin tutmak, çeşitli meslek gruplarına hitap etmek, yaşanan paniği biraz olsun sakinleştirmek için iletişimcilerin değişimleri ve yeni yöntemleri analiz etmesi gerekiyor. Dolayısıyla hem medya sektörünün kriz yönetimine etkili eğilmesi, hem iletişim akademisyenlerinin bu konuda görüş belirtmesi, araştırma yapması kaçınılmaz oldu. Çünkü dünya tam bir laboratuvara dönüştü. Dolayısıyla biz de bu sempozyumda geniş platformda konuyu çeşitli boyutlarıyla tartışalım istedik.” diye konuştu.

Pandemiyle şekillenen iletişim dünyası 8. Uluslararası İletişim Günleri’nde masaya yatırılıyor 3

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Krizin en güçlü yeri en zayıf halkasıdır”

Sempozyum Onursal Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise sempozyumun açılış konuşmasında kriz yönetiminin genellikle kişinin krize karşı aldığı pozisyonla ve hangi yönde tepki vereceği ile oluştuğunu belirterek “Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü yeri neresidir diye sorarsanız krizin en zayıf halkasıdır. Krizlerde o halkalardan kırılmalar olur. Ancak ön hazırlığı olanlar krizi daha sağlıklı atlatıyorlar, hızlı reaksiyon ve doğru pozisyon alanlar krizi daha rahat atlatıyorlar.” dedi.

Medya her yönüyle ele alınıyor

Sempozyumun bugün devam eden ikinci gününde  “Kriz Haberciliği: Medya, Temsil ve Etik”, “Medya, Öteki ve Şiddet”, “Medya, Temsil ve Söylem” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. “Çevrimiçi Cinsel Şiddetin Haberler Aracılığıyla Sunuluşu”, “Covıd-19 Pandemisine Dair Haberlerde Hak İhlallerinin İzini Sürmek: Çocukların, Gençlerin, Yaşlıların ve Mültecilerin Haberlerde Temsili“, “Salgın Döneminde Salgın Haberciliği gibi sunumlar yapılacak. “Aşı, Koronafobi ve Medya” başlıklı oturumda “Covıd-19 Sürecinde Sağlık Haberciliği: Ana Haber Bültenleri Üzerinden Bir İnceleme” sunumları izlenebilecek.

“Kriz ve Stratejik Medya Yönetimi” başlıklı oturumda “Pandemi Döneminde Kullanıcıların Sosyal Medya Kullanım Motivasyonları ve Kullanıcı İçerikleri: Clubhouse Örneği” ve “Krizin (Çekici) Bir Unsuru Olarak Sosyal Medya: Tiktok Uygulamasına Dair Güncel Bir Örnek” sunumları ilgi çekecek sunumlar arasında yer alıyor.

Diziler de masaya yatırılıyor

“Pandemi Döneminde Sinema ve Yeni Seyir Deneyimleri”, “İletişim Bilimlerinde Kriz” başlıklı oturumda “Dijital Medya Dizisi Örneği Ekseninde “Bir Başkadır” Dizisi Üzerinden Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Kadın Temsili”; “Dijital Medya Yoluyla Psikolojik Danışmanlık Covid-19 Pandemisi: “Kırmızı Oda” TV dizisi analizi ve "Masumlar Apartmanı" sunumları katılımcıların dikkatini çekiyor.

Covid -19 Krizinin Yan Etkisi Dijital Obezite mi?

Sempozyumun 28 Mayıs Cuma günü devam edecek üçüncü ve son gününde “Gözetim, Denetim ve Mahremiyet” başlıklı oturumda “Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Krizinin Kullanıcılar Üzerindeki Etkisi” ele alınacak. “Pandemi Döneminde Dönüşen Tüketim Alışkanlıkları” oturumunda “Covıd-19 Küresel Krizinin Yan Etkisi: Dijital Obezite”, “Türkiye’deki Popüler E- Ticaret Pazaryerlerinin Yapay Zekâ Göz İzleme (Eye Trackıng) Yöntemi İle  Nöropazarlama Açısından Analizi” başlıklı oturumlar da izlenebilecek.

Covid-19 Pandemisi, Medya ve İnfodemi”, “Pandemi Döneminde Sanat, Tasarım ve Görsel Kültür” ve “Markalar ve Dijital Kriz Yönetimi”  oturumları da takip edilebilir.

Pandemide dijitalleşme ve yayıncılığın dönüşümü konuşulacak

“Sosyal Medyada Kriz Yönetimi” başlıklı oturumda “Kriz İletişimi Unsuru Olarak Influencerlar ve Pandemi” dikkat çeken başlıklar arasında yer alıyor. Üçüncü günün oturumları arasında “Sinema ve Kriz”, “Pandemi ve Çevrimiçi (Online) Eğitim”, “Kurumsal İtibar ve Kriz Yönetimi”, “Pandemi, Dijitalleşme ve Yayıncılığın Dönüşümü”  gibi yeni döneme ilişkin başlıklar da yer alıyor.

30 oturumdan oluşan sempozyumun 27 Mayıs Perşembe ve 28 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek diğer tüm oturumlarını şu adresten takip edebilir, programların üst kısmında bulunan zoom linklerini tıklayarak yayınları izleyebilirsiniz: //ifig.uskudar.edu.tr/uploads/content/files/ifig-2021-program-kitapcigi-v4.pdf

Okunma : 2091

ÜHA

 

İlgili

24 Eylül 2014
"Kişisel Haberler" içerisinde
21 Eylül 2022
"Kişisel Haberler" içerisinde

Haberler

Foto Galeri