TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

“Nörobilim Mutluluğun Yeni Bilimi” kitabı raflarda yerini aldı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist, Yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal editörlüğünde okuyucuyla buluşan “Nörobilim Mutluluğun Yeni Bilimi” kitabı raflarda yerini aldı.  Nörobilimin multidisipliner bir bakış açısıyla ele alındığı kitap, alanında uzman birçok yazarın değerli katkılarıyla yayınlandı. Eserin giriş yazısında nörobilime multidisipliner bir bakış açısıyla yaklaşmanın insanlığa birçok önemli katkı sağlayabileceğini vurgulayan Tarhan, bilimin yeni uzayının beyin olduğuna dikkat çekti.

Mutluluğun yeni bilimi nörobilimin detaylıca incelendiği eser DER Yayınlarından çıktı.

Editörlüğünü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal’ın üstlendiği eser, alanında uzman birçok yazarın değerli katkılarıyla yayınlandı. 

Eserin yayın kurulunda ise Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Tıp Fakültesinden Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Metin, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Elvan Çiftçi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaan İldiz yer aldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bilimin yeni uzayı beyin olmuştur”

Eserin giriş yazısında nörobilime multidisipliner bir bakış açısıyla yaklaşmanın insanlığa birçok önemli katkı sağlayabileceğini vurgulayan Tarhan; “Bilimin yeni uzayı beyin olmuştur. Beyin için küçültülmüş bir evren, evren için büyütülmüş beyin diyebiliriz. Nörobilime multidisipliner bir bakış açısıyla yaklaşmak, insanlığa birçok önemli katkı sağlayabilir. Bu yaklaşım, nörobilimi psikiyatri, psikoloji, genetik, mühendislik, yapay zekâ, biyoloji, sosyoloji, felsefe gibi farklı disiplinlerle entegre ederek beyin ve sinir sistemine dair daha kapsamlı ve derin bir anlayış geliştirilmesini sağlar.” dedi.

“Multidisipliner nörobilim insanlığın birçok alanda ilerlemesini sağlar”

Multidisipliner nörobilim yaklaşımının toplum düzeyinde yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Tarhan; “Multidisipliner nörobilim, insan beynini anlamanın ötesine geçerek, insanlığın sağlık, eğitim, teknoloji ve toplumsal sorunlar gibi birçok alanda ilerlemesini sağlar. Bu yaklaşımın hem birey hem de toplum düzeyinde yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkılarda bulunduğunu düşünerek sizlere bir takım çalışması sunmak istedik. Bu alanda yenilikler, ARGE ve Proje fikirlerine ilham vermek ümidiyle iyi okumalar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kitapta katkısı bulunan isimler ve konu başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

Prof. Dr. Nevzat Tarhan- “Nörobilime Giriş veya Mutluluğun Yeni Formülü”

Şaban Özdemir- “Yapay Zekâ Tabanlı Ses Üretiminin Nörobilimi”

Aylin Tutgun Ünal- “Nörobilim, Toplum ve Kültür Üçgeninde Nörobilimcilerin Medya Kullanım Motivasyonlarının İncelenmesi”

Afra Yadigar Terzi- “Ayna Nöronlar: Empati ve Sosyal Etkileşim”

Ajda Ekinci Yavuzer- “Şizofreni ve Nörobilim”

Bilal Vural- “Nörogastronomi ve Lezzet Biliminin İncelikleri”

Ceren Özügüç- “Nöropsikoloji Perspektifinden Depresyon: Bir Derleme Çalışması”

Duygu Ece Zeytin- “Nörogelişimsel Bozukluklar: Otizm Spektrum Bozuklukları, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ve Özgül Öğrenme Bozukluğu”

Duygu Demirbaş- “Nörobilim Perspektifinden Bağlanma”

Gaye Akar- “Narsisizmin Nörobilimi”

Hülya İlhan- “Stres ve Anksiyetenin Nörobilimi”

Kunter Bekiroğlu- “Nörobilimin Kısa Tarihçesi”

Maide Kübra Kayar- “İşkence Mağdurlarının Nöropsikolojik Değerlendirmesi”

Mehtap Feyza Gökalp- “Nöroeğitim Öğrenmenin Nörofizyolojik Temelleri”

Rafet Erhan Şermet- “Nörobilim Açısından Yalan ve Aldatma”

Pınar Konuk- “Nöropsikoloji Perspektifinden Yaşlılık Döneminde Demans ve Alzheimer”

S. Sinem Kaya Özçelik- “Nörobilim Perspektifinden Siber Zorbalık Davranışı, Siber Zorbalığın Nöropsikolojisi”

Şanver Yerebakan- “Kendiliğin Gelişimi ve Nörobiyolojisi”

Yaşar Kubilay Taner- “Psikoterapinin Nörobilimi”

Cansu Sevinçli Bayram- “Bağımlılığın Nörofizyolojisi ve Patomekanizması”

Kitap için: https://www.deryayinevi.com.tr/norobilim-mutlulugun-yeni-bilimi

Okunma : 80

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri