Üsküdar Üniversitesi ve Merzifon Vakfı tarafından düzenlenen kahvaltı programı Üsküdar Üniversitesinin ev sahipliğinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Üsküdar Üniversitesi olarak Merzifon’un Üsküdar şubesi olduklarını ve Merzifonlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi.
Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen programa, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan, Merzifon Vakfı Başkanı Ali Uzun, Amasya Milletvekilleri Mustafa Tuncer ve Hasan Çilez, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Organize Sanayi Müdürü Hasbi Altuntaş, Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Arslan ile çok sayıda İstanbul’da yaşayan Merzifonlu katıldı.
“Merzifon’un Üsküdar şubesiyiz”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi olarak biz Merzifon’un Üsküdar şubesiyiz ve Merzifonlu olmaktan her zaman gurur duyuyorum” dedi.
Merzifon Vakfının çalışmalarını beğendiğini belirten Tarhan şöyle konuştu; “Gerçekten vakıf çok iyi, güzel. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyor. Vakıf hizmetlerinde esasında insan sadece kendi mutlu olmuyor karşısındaki kişiyi de mutlu ediyor, faydalanıyor. Hatta Osmanlıda öyle zamanlar olmuş ki vakfın bütçesi devletin bütçesinden fazla olmuş. Bu da Osmanlının uzun yıllar yaşamasına vesiledir. Bunu yaşatmak gerekiyor.”
Konuşmasında Merzifon’un tarihindeki önemine işaret eden Tarhan “Bizim evde bir şecere vardı o şecereyi incelettirdim beş yüz- altı yüz senelik geçmişe dayanıyor ve bu şecerenin bağlantı kurulduğu nokta Merzifon’da. Mehmet Çelebi Osmanlının kuruluşunu bir vakıf kurarak Çelebi Mehmet vakfı olarak Merzifon’da devam ediyor. Merzifon’un tarihi gerçekten çok eski hatta 1890lı yıllarda Merzifon’un nüfusu doksan binmiş. Bu o bölgedeki ciddi bir kavşak noktası. Bu vesileyle bunları hatırlamış olduk, eski dostları gördük, birçok eski günleri hatırladık” dedi.
“Bağış çömleğimizi görmezden gelmeyiniz”
Merzifon Vakfı Başkanı Ali Uzun da, misafirlere katılımından ötürü teşekkür etti. Uzun, vakfın çalışmaları olan öğrenci bursları, fotoğraf yarışmaları, yurtiçi ve yurtdışı gezileri ve kahvaltı programlarını anlattı ve vakfın gelirlerini, giderlerini, insanlardan beklediği destekleri dile getirip özellikle ihtiyacı olan öğrenciler için çok sayıda bağışçıya ulaşmak istediklerini belirtti. Misafirlere bağış çömleğine katkıda bulunmalarını önemle rica etti.
Amasya milletvekili Hasan Çilez de Merzifon’un tarihi öneminden, barındırdığı önemli tarihi eserlerinden bahsetti. Merzifonlular olarak hep birlikte şehrimizin ruhunu, kimliğini koruduklarına önemle değinmesinden sonra bu organizasyonu yapan Başkan Ali Uzun’a ve ev sahipliği yapan, değerli nezaketlerini gösteren Nevzat Tarhan’a teşekkürlerini iletti.
“İnsanlara yardım etmek istediğimi anladım ve İdolüm Nevzat Hocaydı”
Programda Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümünde eğitim gören Merzifonlu Sena Yurtlu da söz aldı. Yurtlu, “insanlara yardım etmek istediğimi anladım ve kendime örnek olarak da Nevzat hocayı gördüm” dedi. Psikoloji bölümünü seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Yurtlu en büyük destekçisinin babası ve ailesinin olduğunu, ailenin ve yakınlarının böyle konularda çocuklarına destek olmaları gerektiklerini vurguladı.
Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’nın yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Merzifon Organize Sanayi Müdürü Hasbi Altuntaş ile Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Arslan’ın konuşma yaptığı buluşmada Merzifon’a ait yöresel tatlar da tadıldı.
Okunma : 4218
ÜHA