Kitaplar
-
Değişen paradigmalar ve “nöroliderlik”
Empati Bir Beyin FonksiyonudurHer hareketimizin, her davranışımızın beyinde biyokimyasal bir karşılığı oluyor. Beyin, ruh yapımızın aracı organı olarak tanımlanabilir. Yaptığımız tüm işlerde vücudumuz, organlarımız çalışırken, beyin de aracılık yapıyor.…
-
Evliliğin devamı için evlilik olgunluğu şart!
Evliliği güvenli bir sığınak haline getirmek için ilgi, gayret ve yatırım gerekiyor. Toplumun temel taşı olan ailenin huzuru ve sağlıklı bir şekilde devamı için evlilik olgunluğunun önemi büyük… Çiftlerin psikolojik (duygusal) boyut, ekonomik…
-
Mutluluğun bir reçetesi var: Anlam, Amaç ve Arkadaş
Modern dünya insanının en çok çözüm aradığı konuların başında gelen mutluluk, belki de 21. yüzyılın en çok konuşulan, sebepleri için birçok bilim dalının üzerinde çalıştığı bir alan… Oysa mutluluğun basit ama…
-
Bayramlar, toplum için güven alanı oluşturur
Bayramlar, toplumu bir arada tutan en önemli değerlerin başında gelmektedir. Toplumsal hafızayı taze tutan milli ve dini bayramlar aynı zamanda toplumun kendini güvende hissettiği alanlar oluşturur. Bayramların kuşaktan kuşağa aktarılması ise toplumun geleceği açısından…
-
Tarhan'ın da yazarları arasında olduğu “Yunus Emre” kitabı çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Yunus Emre kitabı çok değerli isimlerin katkılarıyla yayınlandı.Önsözünü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazdığı eser, alanında uzman doçent ve profesörlerin katkılarıyla…
-
“Metaverse Dijital Oyun Psikolojisi” Kitabı raflarda…
“Metaverse Dijital Oyun Psikolojisi” Kitabı raflarda…Sanal evren metaverse gerçeği ve dijital oyun psikolojisinin detaylı olarak incelendiği eser DER Yayınlarından çıktı.Editörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü…
-
Mantıksal ve Ahlaki Akıl Yürütme...
Gerçeğe Varmak ve Yanlışlara Düşmemek İçin 4 Yol!Bilimde hakikati aramak üzerine 4 yöntem vardır. Birincisi deney ve gözlem pozitif bilim. İkincisi akıl yürütme yöntemleri nedensellik ilişkisi. Üçüncüsü sezgiler. Bazı…
-
Tarhan’ın yazarları arasında olduğu “Hayvan Çiftliği ve Okuma Rehberi” raflarda…
Üsküdar Üniversitesi, bugün anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı Nefes Yayınevi, Tuti Kitap ve Genç Tuti markalarının kurucusu yazar Hasan Kerim Güç…
-
Sosyalleşmeyen bir insanın ruh sağlığı da iyi gelişmiyor…
İnsana özgü bir kavram olan, deneyim ve gözlemle öğrenilen sosyalleşmede ilk basamağı aile oluşturuyor. Ailede sağlıklı bir ortam olduğu zaman çocuk da bundan etkileniyor ve sağlıklı bir biçimde sosyalleşiyor. Çocuk ailede problem çözme…
-
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Hakikati arama yolculuğuna çıktım”
“Bu kitabı okuduktan sonra tevhit gerçeğine inanacaksınız”Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gazeteci Şaban Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Nevzat…
-
Kardeşliği Aralayacak Kapı: Diyalog…
Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından okuyucusuyla buluşan eserde Tarhan, şu ifadeleri kullanıyor:“Kardeşliği Aralayacak Kapı: Diyalog”“İnsan Kardeşliği, Din Kardeşliği, Millet Kardeşliği... Hangi kardeşlik olursa olsun bütün kardeşlikler doğrudur.…
-
100 yaşında pırıl pırıl zihin ve hafıza mümkün mü?
Yaşam koşullarının iyileşmesi, hastalıkların tedavi yöntemlerinin gelişmesi insan ömrünü uzatırken ileri yaşta ortaya çıkan Alzheimer gibi hastalıkların ise görülme sıklığı da arttı. Beynimiz de tıpkı diğer organlarımız gibi yaşlanıyor ancak…
-
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Fiziksel güç Rusya’da olsa da psikolojik üstünlük Ukrayna’da”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist, yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iki haftayı geride bırakan Rusya-Ukrayna savaşının politik psikolojik bağlamda tahlilini yaptı.Putin beşinci kol faaliyetlerinde başarısız olduKaleme aldığı “Psikolojik Savaş”…
-
Şizofreni düzelmez diye etiketleme yapılmamalı
Bağımlılık yapan maddelerin yanı sıra özellikle dikkat eksikliği tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, kişide genetik yatkınlık varsa şizofreniyi tetikleme riski barındırıyor. Bu tip ilaçların doktor gözetiminde kullanılması büyük önem taşıyor.…
-
Tükenmişlik sendromu, sorumluluk duygusu yüksek kişileri etkiliyor
Son yılların en çok konuşulan kavramlarından biri ‘Tükenmişlik Sendromu.’ Yorgunluk gibi fiziksel belirtiler, karamsarlık ve ümitsizlik gibi duygusal belirtilerle kendini gösteren tükenmişlik sendromu çoğunlukla rekabetin yoğun olduğu çalışma…
-
Evlilikte de “dur, düşün, yap” kuralı hayata geçirilmeli
Hayatta olduğu gibi evliliklerde de zaman zaman fırtınaların, zorlukların, çatışma ve tartışmaların olması son derece doğaldır ve olması da kaçınılmazdır. Evlilikte bizim bir ilkemiz var: Evlilikte fırtınalara fırsat verilmesini tavsiye ederiz. Ancak burada önemli…
-
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan 21. Yüzyıla Rehber Olacak Bilgelik Serisi…
Kaleme aldığı kitapları milyonlar satan, elde edilen gelirleri ise Tarhan Vakfına bağışlanan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü - Yazar, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan 2022 yılına iki yeni eser.Timaş Yayınlarından okuyucusuyla buluşan Bilgelik…
-
Özgürlük Sınırları Zorlarsa...
Özgürlük ve sorumluk sınırlarının belirsizliği birçok çatışmaya kaynaklık ettiği biliyoruz. İnsanın diğer canlılardan farklı olarak özgür bir iradesi vardır. İnsan yavrusu doğduğunda sosyal ve bireysel sınırları bilmeden doğuyor. Bir…
-
Yalan, hayatın her alanında olduğu gibi evliliklerde de çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Sadece çiftler arasında kalmıyor bu durum çocuklarımıza da tesir ediyor. Çünkü çocuklarımız yalanı çocukluk döneminde aile içerisinde…
-
İnsanda ‘Evet’ ve ‘Hayır’ dengesi…
Her şeye evet demek kadar hayır diyememek de aslında bir problem… Hâlbuki insanın zor durumlarda hayır demeyi başarabilmesi gerekiyor. Kabaca olmadıkça, her davranışa ya da her yanlışa hayır diyebilmeliyiz… Çünkü ilkeli davranmak konusunda kararlı…
- Sayfa 1 / 8
- 1
- 2
- 3
- 4
- >
- Son Sayfa ›
Güncel Video
Haberler
-
Gecikmiş konuşma, otizmin ilk belirtisidir
Otizmin en büyük ilacı, akran iletişimiSağlık Bakanlığı, otizmli bireylerin aileleri…
-
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Birlikte zaman geçirenlerin beyin sinyalleri birbirine benziyor”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan,…
-
Devlet üniversitelerine LGBT dayatması
Gençlik, çürümeye teslim olmayacaklarını duyurdu, projeyle ülkemizde…
-
Prof. Dr. Nevzat Tarhan:”Beyin girişimi, nörobilimde yenilikçilik ve girişimcilik çalışmasıdır”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dijital kontrol…
-
Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Şu anda manevi fakirlik var”Üsküdar Üniversitesi…