A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://uskudar.edu.tr/api/diger_kurumlar/nevzattarhan.com/tr): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 502 Bad Gateway

Filename: core/Index_Controller.php

Line Number: 37

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://uskudar.edu.tr/api/diger_kurumlar/default-baglantilar/tr): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 502 Bad Gateway

Filename: core/Index_Controller.php

Line Number: 38

Gayret beyinde yeni hücre oluşturuyor
TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Gayret beyinde yeni hücre oluşturuyor

Motivasyonu ve gayreti yüksek kimsenin beyninde yeni hücreler oluşuyor…

700Kişi beynini belli bir konuda zorladığında yeni bağlantılar oluşturabiliyor bu da o alanda kişiyi geliştiriyor. Kişideki gayret ise bunu sağlıyor… Rektör Tarhan anlatıyor…

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan son kitabı "Güzel İnsan Modeli"nde gayretin önemine dikkat çekiyor. Öyle ki Tarhan durumu daha somuta indirgeyerek "Gayretsiz Toplumun Yakıtsız Araba Gibi" ifadelerini kullanıyor.

Kitabında Rektör Tarhan;

"Gayreti, yani içimizdeki duygusal enerjiyi mutlaka programlamamız gerekir. Programlanmış enerji, insanı amaca götürür. Zaten çabalamak, enerjinin arttırılması, bir kaynağın güçlendirilmesi demektir.

İnsan beyninde sınırsız bir potansiyel vardır. Hatta beynimizde "gayret"le açıklayabileceğimiz bir büyüme faktörü mevcuttur. Kök hücreden sinir hücresi oluşabilmesi için beyinde büyüme faktörünün salgılanabilmesi gerekmektedir. Kök hücrenin harekete geçmesi için ise, büyüme faktörüne ihtiyacı vardır. Bu daha çok duygusal yoğunluk yaşayan kimselerde ve idealist insanlarda ortaya çıkan bir durumdur.

Motivasyonu ve gayreti yüksek kimsenin beyninde yeni hücreler oluşur. Örneğin; bir insan vücut geliştirmeyle uğraşıyorsa, bu insanın beyninde ve vücudunda uğraştığı alanla ilgili yeni hücreler oluşur. Ama bunun için sıra dışı zorlamalar gerekir. Beynimizi belli bir konuda zorladığımız takdirde yeni bağlantılar oluşturabiliriz. Gayret bunu sağlar.

Çorak tarlanın bir tarafını sulayıp diğer tarafıyla ilgilenmediğiniz takdirde aldığınız verim tek yönlü olur. İşte insan gayreti de böyledir; hangi tarafa yönlenirse orası yemyeşil olur. Çabalamanın olmadığı yerde insan, çorak bir tarla gibi verimsiz olur. Bu sebeple gayretin insanın davranışlarını ve mutluluğunu belirleyen bir unsur olduğunu söyleyebiliriz.

Şaban Özdemir (NPGRUP)

Okunma : 4321

 

İlgili

25 Mayıs 2012
"Kişisel Haberler" içerisinde
06 Ekim 2011
"Kişisel Haberler" içerisinde
01 Ekim 2020
"Psikiyatrist" içerisinde

Haberler

Foto Galeri