6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrasında Kahramanmaraş’a desteğe giden Üsküdar Üniversitesi ailesi ve gönüllü öğrencileri senato salonunda Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör’le bir araya geldi.
Üsküdar üniversitesi, Anadolu yakası üniversite teşkilatları arasında deprem bölgesine en çok gönüllü gönderen üniversiteler arasında 1. sırada yer alıyor. Deprem bölgesine yapılan yardımların çoğu üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı kapsamında öğrencilerin üyesi olduğu kulüpler tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin bağlı olduğu kulüpler içerisinde AFAD Kulübü, Kızılay Kulübü, Psikoloji Kulübü, Büyüdüm Çocuk Oldum Kulübü, Doğa Sporları Kulübü ve Metaverse ve Girişimcilik Kulübü yer aldı.
Tarhan ve Güngör Deprem bölgesinde gönüllü çalışmalar yürüten Üsküdarlıları kabul etti.
Gönüllü başarılı çalışmalara imza atan Üsküdarlı öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör Senato salonunda kabul etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bu bir gönüllülük ve adanmışlık hareketidir”
Yaşanan deprem sonrası öğrencilerin gösterdiği hassasiyet karşısında çok duygulandığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Sizler bir iyilik hareketi başlatmış oldunuz. Bu yapılan bir gönüllülük ve adanmışlık hareketidir. Depremin ilk günü biz hiçbir şey demediğimiz halde kendi aralarınızda toplanarak 1500 üzerinde koli yaptınız. Bu gerçekten önemli bir olay, üniversite hayatınızda ve kendi hayatınızda hiç unutmayacağınız müthiş bir anı silsilesi oldu. Bu sizin için aynı zamanda bir başlangıç da olsun, bu niyetinizi, gayretinizi ve bu bakış açınızı hayattaki her olumlu ve olumsuz olayda kullanabilmeniz, sizin için müthiş bir yaşam tecrübesidir ve önemli bir kazanımdır. Yaşanan bu felaketler ve zorlu şartlar gençler için daha olgunlaştırıcı bir süreçtir.” dedi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Deprem günlüğü adı altında bir kitap haline getirelim”
Öğrencilerin takım halinde, örgütlenerek hareket etmesine vurgu yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Şu anda bu güzel birliği oluşturabilmenizin en büyük nedeni organize olabilmeniz. Organize olup, takım çalışması yapabildiğiniz için herkes bu takımın birer parçası halinde. Bu nedenle bazıları daha öne çıkıyor, bazıları ise daha arka planda kalıyor ancak sonuçta hepsi bu takımın birer parçası. Bu heyecanın devam ettirilebilmesi bu açıdan çok önemli. Kurumsal olarak da bizim vazifemiz böyle etkinliklere karşı bizim zemin oluşturmak ve imkan sağlamak. Bu iyilik hareketinin kalıcı olabilmesi için, bizler kendi dijital platformlarımızda bunları yaşatmamız lazım, bu hareketi devam ettirmemiz lazım ki gençlere örnek olsun ve referans olarak da başkaları da budan faydalanabilsin. Buradaki tecrübeleri bir belgesele dönüştürmek gerçekten önemli, herkes kendi yaşadıklarını tazeyken yazmalı, bunları bir deprem günlüğü adı altında gerekiyorsa bir kitap haline bile getirilebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Nazife Güngör: “Üniversite demek topluma önderlik yapmak demektir”
Asrın felaketi sonrasında Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin birer model ve önder olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nazife Güngör; “Keşke böyle bir olay ve afet yaşanmasaydı fakat olunca da oluyor arkadaşlar. Üniversite demek topluma önderlik yapmak demektir, bizler de bu doğrultuda gereğini yapacağız ve yapıyorsunuz. Bu kadar sahiplendiğiniz için tebrik ederim. Hem gençlere örneksiniz hem topluma örneksiniz hem de topluma desteksiniz.” dedi.
Göngör: “Her bir öğrenci yaşadıklarını kaleme almalı”
Deprem günlükleri ile ilgili sözlerine devam eden Prof. Dr. Nazife Güngör; “Her bir arkadaşımız duygularını dile getirmeli çünkü hepiniz aynı ortamları görmüş olsanız da hepinizin kurduğu duygu ilişkisi birbirinden farklı. Biriniz küçük Tuğba’dan etkilenirsiniz diğeriniz küçük Mehmet’in bir sözünden, dolayısıyla sizler de bu duygularınızı kişisel olarak birkaç sayfalık deneme niteliğinde ifade ederseniz her birinizin bir bölümü olmuş olur. Bu denemeleri kalemi güçlü olan bir hocamız veya bir arkadaşımız düzenler, deprem günlüğü adıyla bizde Üsküdar Yayınları olarak dijital kitap formatında sayfamız da yayınlarız. Böylelikle bu yaşananları kalıcı hale getirmiş oluruz.” dedi.
Teknofest Finalistleri ile biraraya gelindi
Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Metaverse ve Girişimcilik Kulübü öğrencileri “META-TIP” projesiyle Teknofest’e katılım sağladı. Teknofest'te 89,5 puan alarak finalistler arasında yer aldı.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve Dr. Nebiye Yaşar danışmanlığında yürütülen proje ekibinde Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinden Proje Kaptanı Stj. Dr. Mustafa Şanverdi, Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrensicisi Metaverse ve Girişimcilik Kulübü Kurucu Başkanı Emre Kaan Şanverdi deprem bölgesindeki çalışmalarada gönüllü katıldılar.
Merkez Yerleşke Senato Salonunda gerçekleştirilen buluşmaya Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Şelçuk Uysaler, Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Nebiye Yaşar, Haydi Tut Elimi Derneği Genel Sekreteri Ayşe Banu Güncenci, SKS Daire Başkanı Özcan Demir, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, SKS Yöneticisi Sadık Paksoy, Etkinlik Yöneticisi Dağhan Rasim Işık, SKS Etkinlik Uzmanı Meliha Merve Günaltay ile Medya İlişkileri Uzmanı Ayşe Nur Akçelik İlgeç katılım sağladı.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.
Okunma : 870
ÜHA