TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Bitki Biyoteknolojide ASTER Textile ile iş birliği protokolü imzalandı

Üsküdar Üniversitesi ve ASTER Textile arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bitki Biyoteknolojisi alanında sanayi iş birliğini kapsayan protokol, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ASTER Textile Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Koçali arasında imzalandı. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Genel Sekreter Selçuk Uysaler ve ARGEYEP (AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörlüğü) Proje Yöneticisi Meltem Bayraktar katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Somut bir adım atmış olduk”

İş birliği protokolü hakkında düşüncülerini belirten Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Meslek edindirme üniversitenin dört tane ana vazifeden sadece bir tanesidir. İkincisi araştırma yani AR-GE yapmaktır. Bir diğeri toplumu bilgilendirmektir. Dördüncüsü ise aslında bilginin ürüne dönüşmesini sağlamaktır. Buradaki üretilen bilgilerin, yayınlanıp kalmaması, sanayiyle iş birliği içerisinde ürüne dönüşmesidir. Araştırma geliştirme bir ekosistem, sanayi ekosistemi olmadan sadece üniversitenin ekosistemiyle AR-GE olmaz. Onun için bütün dünyadaki bu vizyon hep teknoloji transfer ofisleri kuruluyor. Transfer ofislerinde asıl amaç teknoloji sanayi transferidir. Bu konuda da somut bir adım atmış olduk.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan: “Bu Türkiye’ de bir ilktir”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan; “Bu süreç içerisinde özellikle Aster’in sanayi ya da endüstri ortamında ihtiyacı olabilecek konuları problemler olarak masaya yatırdık. Bu problemler içerisinde belki de Türkiye milyonlarca dolarlık bir katma değere sahip olabilecek bir projeyi geliştirme imkanı doğdu ki bu Türkiye’ de bir ilktir. Hele ki böyle bir Genetik Mühendislik ve Biyoteknolojik alanda gerçekten vurucu bir üniversite-sanayi iş birliği projesi olacak.” dedi.

Okunma : 425

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri