TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Beyin araştırmalarının yeni odağı nöroteknolojiler…

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, uluslararası konferanslarda çalışmalarını anlatmayı sürdürüyor. Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Barış Metin uluslararası ECNS (EEG & Clinical Neuroscience Society) tarafından düzenlenen BACI (Basic & Clinical Multimodal Imaging) konferansına katıldı. Tarhan, beyin araştırmalarının yeni odağı nöroteknolojiler kapsamında psikiyatrik hastalıklarda biyobelirteçlerin önemi, klasik biyobelirteçler ve yeni nesil yapay zeka destekli biyobelirteçleri anlattı.

Beyin araştırmalarının yeni odağı nöroteknolojiler…

EEG ve Klinik Sinirbilim Topluluğu (EEG & Clinical Neuroscience Society -ECNS) tarafından düzenlenen BACI (Basic & Clinical Multimodal Imaging) konferansı Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Stanford Üniversitesi ve Tebriz Üniversitesi araştırmacılarının katılımıyla tamamlandı.

Psikiyatrik hastalıklarda biyobelirteçler…

Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) tarafından Orta Doğu ve Balkanlar olmak üzere çevre ülkeleri kapsayan Beyin Girişimi (MeBrain+ Initiative) Başkanı seçilen Prof. Nevzat Tarhan psikiyatrik hastalıklarda biyobelirteçlere dikkat çekti. Tarhan, beyin araştırmalarının yeni odağı olan nöroteknolojiler kapsamında "In-Silico Applications in Neuroscience" başlıklı oturumda psikiyatrik hastalıklarda biyobelirteçlerin önemi, klasik biyobelirteçler ve yeni nesil yapay zeka destekli biyobelirteçleri ele aldığı sunumu paylaştı.

Prof. Nevzat Tarhan, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi için patent başvurusu da yapılan "Yapay zeka ve görüntü işleme tabanlı hastane bilgi yönetim sistemi" hakkında da bilgi verdi.

Beyin araştırmalarının yeni odağı nöroteknolojiler… 2

Stanford Üniversitesinden ve Prof. Maheen Adamson ise Üsküdar Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Beyin Araştırmaları Konsorsiyumu ile birlikte tamamladıkları "A deep learning approach to evaluating sex differences in antidepressant response to neuromodulation using EEG in major depressive disorder" başlıklı sunum yaptı. Adamson, kadın ve erkeklerin rTMS tedavi cevabını karşılaştırdığı çalışmasında kadınların tedaviye cevap yakınlığına dair elde edilen dikkat çekici sonuçları paylaştı.

Harvard Üniversitesi Sağlık Bilimleri alanındaki çalışmalarını sinirbilim özelinde tamamlayan Dr. Muhammed Nami "The Biomarkers' Significance in Pharmaco-EEG" başlıklı çalışması ile sunuma katılırken, NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Prof. Dr. Barış Metin de " Distinct neural correlates of attention problems and delay discounting deficits in ADHD" sunumunda önemli balıklara dikkat çekti. Metin, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan bireylerin beyin MR görüntülerini incelediği çalışmada DHEB deki dikkat bozuklukları ve dürtüselliğin beyinde farklı yapılar nedeniyle oluştuğunu ve elde ettiği sonuçları paylaştı.

Okunma : 2381

ÜHA

 

İlgili

21 Mart 2014
"Kişisel Haberler" içerisinde
18 Aralık 2019
"Kişisel Haberler" içerisinde

Haberler

Foto Galeri