TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Association of Afro-Asian Üniversitesinden gelen heyet Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Yemen Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Abdülmecid Mihlafi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet başkanı Said Yüce, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Arapça departmanı başkanı Ali Hanife ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Rusça Departmanı başkanı Prof. Dr. İlham Miraç katılım sağladı.

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Şu anda manevi fakirlik var”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan materyalizmin toplumu manevi olarak fakirleştirdiğinden bahsetti. Tarhan; “Şu andaki ekonomik fakirlik değil şu an da manevi fakirlik var. Materyalizmin en çok etkilediği alan bizi manevi olarak fakirleştirmesidir. Bizim şu anda ahlaki olarak güçlenmemiz lazım. Batı’da bunun farkına varmaya başladı şu an. Hatta Slavoj Žižek adlı Marksist bir filozof var. O diyor ki, Kapitalist’in yeni sığınağı Anadolu irfanıdır. Anadolu irfanının ders olarak okutulması gerekiyor. Şu an bütün insanlığın ihtiyacı olan İslamiyet’in yaşanabilirliğini göstermek. Tebliğ değil temsil zamanıdır. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Şunu söylemek isterim büyük işler küçük adımlarla başlar. İnşallah bu da öyle olur. Hocamın söylediği gibi: “Böyle bir projeye bizim değil insanlığın ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 2

“İslam dünyasının güçlü olduğu yön ailedir”

Dünyadaki kültürel emperyalizm şu anda çok ön planda olduğundan bahseden Tarhan; “Batı medeniyeti şu anda şiddet olaylarına, intihar olaylarına, boşanma olaylarına çözüm üretemiyor. Ve şu anda İslam dünyasında nesilden nesile kültür aktarımını daha önce aileler yapıyordu fakat şimdi medya yapıyor. Böyle giderse Müslüman aileler de buna dâhil olacak. 20-30 sene sonra dünya Hollywood kültürünün etkisinde kalacak. Özellikle dünyada çeşitli projelerle aile karşıtı akımlar başladı. Bizim dünyaya iyi bir model olarak sunabileceğimiz malzememiz var. İktisat da önemli, ekonomi de önemli fakat bizim güçlü olduğumuz, İslam dünyasının güçlü olduğu yön ailedir. Ben stratejik olarak bu yönde ilerlemenin daha uygun olacağını düşünüyorum. Zihinlerde ve kalplerde birlik olmadan ekonomik birlik olmuyor. Ondan sonra da üçüncü aşama olarak siyasi birlik geliyor. Zihinlerdeki ve kalplerdeki birliği de en iyi sağlayabilecek yerler siyasetten bağımsız kurumlardır. Onlar da üniversitelerdir. Biz onun için stratejik olarak siyasetten herhangi bir menfaat ilişkisine girmiyoruz. Onun için kültürel ilişkileri daha ön planda tutuyoruz. Dünyadaki kültürel emperyalizm şu anda çok ön plandadır. Onun için kültürümüzü korumak konusu stratejik olarak bizim önceliğimizdir. Bunun için buradaki sempozyum ekonomi için olabilir ama bir sonraki sempozyum insanlığın şu an en çok ihtiyacı olan kültür alanında olabilir.” ifadelerini kullandı.

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 3

Peyman Jafari: “95 farklı ülkeden öğrencimiz var”

Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Peyman Jafari ülkelerle ilişkileri güçlendirmek adına anlaşmalar yapıldığından bahsetti. Jafari; “Üniversitemizde 95 farklı ülkeden öğrencimiz var. Bunların yaklaşık 78’i Asya ve Afrika’dandır. Her ülkeyle ilişkilerimizi güçlendirmek adına protokol ve anlaşmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Eşref Abdulrafi Durfili: “Yola çıkma nedenimiz insanlığa hizmet etmek”

Afro-Asya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Eşref Abdulrafi Durfili Association of Afro-Asian Üniversitesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Durfili; “2016 yılında kuruldu. Kuruluşunda Asya’dan ve Afrika’dan 29 üniversite ve STK bulundu. Bunlardan bir tanesi zaten İstanbul İlim ve Kültür Vakfıydı. Şu an bünyesinde 180 üniversite bulunmaktadır. Asya Afrika Üniversiteler Birliği siyasetten tamamen uzak, toplumu ve bünyesinde bulunan üniversitelere faydalı hizmetler sunmaktadır. Yola çıkma nedenimiz insanlığa hizmet etmektir.” şeklinde konuştu.

Heyet, Asya- Afrika üniversiteleri birliği olarak Türkiye’de ki üniversitelerden iki tane beklentileri olduğundan bahsetti. Birinci beklentilerinin üniversitelerin kendilerini Asya ve Avrupa’da da tanıtmalarını beklemek olduğunu belirtti. Afrika ve Asya’da ki birçok üniversitenin diğer üniversitelerin tecrübelerinden faydalanmak istediğine özellikle değinildi.          

Protokol törenine, Yemen Milli Eğitim Eski Bakanı ve Afro-Asya heyet üyesi Prof Dr. Abdülmecid Mihlafi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet başkanı, Afro-Asya heyet üyesi Said Yüce, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Arapça Departmanı başkanı Afro-Asya heyet üyesi Ali Hanife ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Rusça departmanı başkanı Afro-Asya heyet üyesi Prof Dr. İlham Miraç, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler ve Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Üsküdar Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Ayşe Nur Akçelik, Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Tanıtım ve Pazarlama Yöneticisi Gizem Köksal, Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Furkan Karakullukçu katılım sağladı.

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 4

İşbirliği protokolünün imzalandığı tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Association of Afro-Asian heyeti, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 5

Okunma : 1417

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri