TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

SHÇEK'te zihniyet değişimine ihtiyaç var

Çocuklara güven verilmesininin önemine vurgu yapılan konferansta, Çocuk istismarını önlemenin, tedavisinden kolay ve ekonomik olduğuna dikkat çekildi.

42Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder 21 Kasım 2011 17:39 - 2 Yorum - 2,757 Okunma  Türkiye’nin içe kanayan yarası çocuk istismarı katılımın yoğun olduğu bir sempozyumla İstanbul’da ele alındı. 2 gün süren programda çocuk istismarı her yönüyle konuşuldu, tartışıldı. Sempozyuma katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan SHÇEK’te zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi.

ÇOCUK İSTİRMARINI ÖNLEME SEMPOZYUMU...TIKLAYIN...

İstanbul Valiliği öncülüğündeki “Çocuk İstismarını Önleme Sempozyumu”, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şuçlarını Önleme Derneği ve Haydi Tut Elimi Derneği’nin desteğiyle İstanbul Polis Eğitim ve Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Sempozyuma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldı.

SEMPOZYUMDAN FOTOĞRAFLAR

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK)’nda uygulamada felsefe yanlışlıklarının olduğuna dikkat çeken Rektör Tarhan, “Sakın ha çocuğu kendinize bağlamayın, onun size anne demesine izin vermeyin” anlayışının yanlış olduğunu söyledi. Küçük yaştaki çocuklara güven verilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Tarhan, çocuğa güven duygusu sağlıklı bir şekilde verilmesi halinde ergenlikte çocuğun kime bağlanacağını bileceğini söyledi. Aksi takdirde çocuğun art niyetli bir kişinin en ufak ilgi göstermesi halinde ona bağlanma riskinin bulunduğunu vurgulayan Tarhan kurumda bu şekilde uygulamaların çocuklara zarar vereceğini kaydetti. Tarhan;

PROF. TARHAN: ÖNYARGILAR DEĞİŞMELİ

“Demek ki psikolojik formasyon eğitiminde yetersizlik var bu şekilde düşünenlerin. Ön yargılar değişmeli. SHÇEK’te zihniyet değişimine ihtiyaç vardır. Sistemi sorgulamalıyız. Güvenlik esas değil güven esas olmalı, kuşku istisna olacak ama bakıyorum kuşku istisna güven ikinci plana düşmüş SHÇEK’te. Böyle sosyal hizmet olmaz bu olsa olsa sosyal koruma olur.

İlerleyen süreçte bakıcı veya eğitici anne o kurumdan ayrılmak zorunda kalabilir bu normal. Yapılması gereken çocukla vedalaşmak. İsterse 2 ayda bir ayrılsın bu sorun oluşturmaz yeter ki vedalaşsınlar. Travmaya neden olmaz bu durum. Bundan korkmamak gerekir.” Dedi.

DR. İŞTEN: İSTİSMARI ÖNLEMEK, TEDAVİDEN KOLAY VE EKONOMİK

Çocuk istismarını önlemenin, tedavisinden çok daha kolay ve ekonomik olduğunun altını çizen NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Nuket İşten de korumanın öncelikli olması gerektiğini vurguladı. “Babasıdır, kocasıdır, annesidir, ablasıdır”…vs. döver de sever de” benzeri yaklaşımların kesinlikle yanlış olduğunu kaydeden İşiten, böyle bir durumda ilk iş olarak çocuğun oradan uzaklaştırılması olması gerektiğinin altını çizdi. Çocuk alınır sonra o yer rehabilete edilir ve sonra çocuk teslim edilir diyen İşiten;

“ABD’de çocuk istismarı konusunda çalışan tüm personelin; hekim, hakim, savcı, sosyal hizmetler personeli, kolluk kuvvetleri…vs. belli zamanlarda toplanıyor ve ortak bir dil oluşturuyor. Bu uygulama bizim ülkemizde de yaygınlaştırılmalı.” dedi.

HABER 7

Okunma : 4626

 

İlgili

18 Kasım 2013
"Kişisel Haberler" içerisinde
24 Nisan 2012
"Kişisel Haberler" içerisinde
25 Kasım 2011
"Kişisel Haberler" içerisinde

Haberler

Foto Galeri