Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Siyer Kulübü öğrencilerinin davetlisi olarak “İlk günden Bugüne İman ve İnkâr Psikolojisi” konulu konferansıyla öğrencilerle buluştu. Tarhan konuşmasında derin düşünce yöntemlerine dikkat çekti.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan’ın selamla konuşmasıyla başladı. Arslan, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı üniversitelerinde görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Siyer Kulübü öğrencilerinin düzenlediği “ İlk Günden Bugüne İman ve İnkâr Psikolojisi” başlıklı konferansta Tarhan öğrencilere önemli değerlendirmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın da katıldığı programda Tarhan modernizm ile birlikte sekülarizm, narsizm ve materyalizm alanlarda bir değişim yaşandığını kaydetti. Modernizmle birlikte benmerkezci yaklaşım ve egoizmin yaygınlaştığını belirten Tarhan, yardımlaşmayı tavsiye etti. Termodinamiğin bir yasası olan entropi kavramına vurgu yapan Tarhan, kötülüklerin kendiliğinden yayıldığını, iyilerin hiçbir şey yapmamasının kötülüğe hizmet edeceğini, o nedenle iyilikleri artırmak gerektiğini belirtti.
“Derin düşünmeyi ihmal ediyoruz”
Öğrencilere “Osmanlı Devleti Sanayi Devrimini neden kaçırdı?” sorusunu yöneltene Tarhan, mektep, medrese ve tekke caddelerinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Altı boyutlu küp düşünmek gerektiğini kaydeden Tarhan öğrencilere derin düşünmenin gerekliliğini anlattı. Gerekçeleriyle, sorgulayarak, akıl yürütme yöntemleriyle düşünmeli diyen Tarhan, derin düşünmeyi ihmal ettiğimizi dile getirdi.
Konferans çıkışında öğrencilere kitaplarını da imzalayan Tarhan’a Rektör Başar katılımlarından ötürü tablo hediye etti.
Okunma : 3750
ÜHA