Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitim Kulübü, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı makamında ziyaret etti.
Başkan, başkan yardımcısı ve üyelerinden oluşan 10 kişilik öğrenci grubuyla toplantı salonunda görüşen Rektör Tarhan, girişimlerinden ötürü öğrencileri tebrik etti.
Tarhan’a bu güne kadar yürüttükleri ve hedeflenen çalışmaları konuşanda bilgi veren öğrenciler, gençliği daha aktif hale nasıl getirebiliriz üzerine kafa yorduklarını, bu yönde de Tarhan’ın görüşlerine başvurmak istediklerini belirtti.
Aktif bir kulüp hedeflediklerini bu kapsamda Türkiye’nin önemli model kişilerini ziyaret ettiklerini ifade eden Kulüp Başkan Yardımcısı Durali Karacan, bütün gayretlerinin geleceğin öğretmen adaylarını daha aktif ve katılımcı bireyler haline getirmek olduğunu söyledi. Günümüz gençliğinin bir takım kötü alışkanlıklarla mücadele ettiğini, internet bağımlılığının da bunlardan biri olduğunun altını çizen Karacan, gençliği bu durumdan korumak adına neler yapabiliriz düşüncesiyle Rektör Tarhan’ı ziyaret ettiklerini söyledi.
Rektör Tarhan öğrencilere İnternetin ilahiyatçılar ile ilgili önemli bir boyutu olduğunu vurguladı. "Kıyamet alametlerinden sayılan dabbet-ül arzın yerde debelenen bir canlı olduğu her yerde var olacağı belirtilir" diyen Tarhan, internetin de fiberoptik alt yapısının sinizoidal dalga frakansı ile çalışması nedeniyle debelenen bir görünüm sergilediğine dikkati çekti. Tarhan; "İnternetin dabbet-ül arz gibi iyiye veya kötüye hizmet etmesinin mümkün olması nedeniyle iyi insan yetiştirmeyi amaçlayanların interneti bu amaçla uygulamalarının dini bir gerekçesi var" dedi.
Rektör Tarhan’ı ilgiiyle dinleyen öğrenciler tam 2 saat boyunca görüş alışverişinde bulundu.
Öğrenciler 17 Aralık Şeb-i Aruz’da Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde düzenlemeyi planladıkları etkinliğe, Tarhan’ın konuşmacı olarak davet etti.
Şaban Özdemir(NPGRUP)
Okunma : 6080