Prof. Dr. Nevzat Tarhan eğitimcilere, öğretmenim dergisine anlattı…İşte ideallerin peşinde bir ömür hikayesi…
Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun çok yakından tanıdığı ve büyük çoğunluğun sevilen ismi, toplumsal ruh sağlığımıza yadsınamaz katkılar sunmuş bulunan, NP Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı ve İnsani Değerler Ve Ruh Sağlığı Vakfı’nın kurucusu, 17.02.2011 tarihinde resmi kuruluşu yapılan Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile okurlarımız adına bir söyleşi gerçekleştirdik.
Bilim üretmenin en olgun çağında GATA’da ki görevinden tabib albay rütbesinde iken emekli olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, emekli olduğu günden bu yana kendisini tamamen eğitime ve özlem duyulan Türkiye’nin geleceğine adamış durumda. 3 yıl önce hayat arkadaşını kaybeden Prof.Dr. Nevzat Tarhan iki çocuğuyla beraber almış bulunduğu ortak kararla hastane dahil bütün mal varlığını vakfa bırakmış durumda.
“En Faydalı İnsan Topluma Faydalı Olandır” düsturuna kendisine yaşam ilkesi edinen örnek ve idealist insan olan Tarhan’ın en büyük özlemi eğiticileri eğitirken onlara erozyona uğramış bulunan bazı toplumsal değerlerimizi tekrar tanıtmak ve değerler eğitimi ile toplumsal dinamikleri dimdik ayakta tutmak.
“Kurucu rektörü olduğu Üsküdar Üniversitesi’ni tercih edecek gençlerin öğrenme coşkusuna açık ve liyakatli ve kendilerini geliştirmek isteyenlerden oluşması gerektiğinin” altını çizen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eğitimin değerini bilen ve anlayan bir aileden gelmiş olmasının örneğini ise şöyle vermekte:
-“Biz Merzifonlu bir aileyiz. Babamın benzin istasyonu olmasına karşın biz kardeşler okuma ve meslek edinme yolunu seçtik. Kız kardeşim mimar, erkek kardeşim göğüs cerrahı. Oğullarımdan biri iletişim mezunu, diğeri de işletmede okuyor. Çok sevdiğim rahmetli eşim de meslek eğitimi mezunuydu.” Öğretmenlerin öğrenci eğitimde uygulaması gereken eğitim modelleri üzerinde de görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “eğitimde ödüllendirme esas, cezalandırma ise istisna “ olmalıdır dedikten sonra öğretmenler şu tavsiyelerde bulundu.
Merak Edenler ve Okumak İsteyenler: Ayrıntılı Haberi Öğretmenim Dergisi – Sayı:51’de
Okunma : 5783